IAAF, International association of athletics

Gatlin utreds på nytt efter undercover-jobb

Av: 

Jonatan Andersson

Foto: Matt Dunham / TT / NTB Scanpix

SPORTBLADET

Justin Gatlin, 35, utreds återigen för dopning, enligt The Telegraph.

Personer runt Gatlin har fångats på band när de talar om förbjudna substanser.

– Tror du att Justin inte gör detta? Alla gör det, sade Wagner bland annat i en hemlig inspelning.

Justin Gatlin vann VM-guld i London till stora burop i somras.

Anledningen var att amerikanen stängts av vid upprepade tillfällen för dopning – och nu utreds han och hans team ännu en gång, efter ett avslöjande i The Telegraph.

Inför tidningens undercover-reportrar bekräftar Gatlins tränare – Dennis Mitchell – och en tidigare agent – Robert Wagner – att de kan fixa fram olagliga substanser.

Skulle kosta 2,1 miljoner

Reportrarna uppgav sig för att vara inom filmbranschen – och drogerna var för en skådespelare som skulle komma i form för en film.

Då uppgav Mitchell och Wagner att de kunde få fram testosteron och tillväxthormoner genom en doktor i Österrike. Den totala kostnaden skulle bli motsvarande 2,1 miljoner svenska kronor.

– Tror du att Justin inte gör detta? Tror du att Dennis inte gjorde det? Alla gör det, sade Wagner bland annat i en hemlig inspelning av The Telegraph.

Samtidigt avslöjar inspelningarna hur de båda misstänkta öppet talar om hur utbredd dopning var inom idrotten – och hur positiva test kan undvikas.

Mitchell sprakad efter avslöjandet

Efter avslöjandet har Justin Gatlin sparkat sin tränare Dennis Mitchell och bedyrat sin oskuld. Hans juridiska representanter har presentat fem års officiella drogtester för att bevisa att så är fallet.

– De här anklagelserna är extremt allvarliga och jag vet att AIU (Athletics Integrity Unit) kommer utreda detta med alla sina befogenheter, säger Lord Coe, president för Internationella idrottsförbundet, IAAF.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

IAAF, International association of athletics

Friidrott

Justin Gatlin

Dopning