Allsvenskan i fotboll

Magnus Eriksson klar för San José

avMalin Wahlberg

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N

Nu är det klart. 

Magnus Eriksson lämnar Djurgården för San José Earthquakes.

– Det är självklart oerhört tråkigt att Magnus lämnar Dif, säger sportchefen Bosse Andersson.

Under måndagen meddelade Djurgården att skyttekungen Magnus Eriksson hade fått tillåtelse att åka till Kalifornien för att träffa San José Earthquakes. 

Nu är övergången klar. 

Djurgården bekräftar att Eriksson lämnar

– Vi gav honom tillåtelse att resa och kontakta San José och övergången är nu slutförd efter att Magnus skrivit på för dem. Det är självklart oerhört tråkigt att Magnus lämnar Dif men så här blir det ibland i fotbollens värld och det är den bästa lösningen för alla inblandade parter, säger sportchefen Bosse Andersson i ett pressmeddelande och fortsätter: 

– Vi ville sätta personen i centrum här och jag är övertygad om att uppgörelsen innebär att Magnus inte har gjort sin sista match i Dif.

”Ses i djurgårdsfärgerna igen”

I San José får Eriksson Mikael Stahre som tränare, men forwarden stänger heller inte dörren för en återkomst i Djurgården.

– Jag skulle först av allt vilja tacka för de 1,5 år jag har haft i djurgårdströjan, det har varit ett privilegium att få näta den. Det är med enorm värme och respekt som jag nu lämnar Djurgården. Jag hoppas och tror att vi ses i djurgårdsfärgerna igen, säger han.