Poker

Poker-bedragaren: ”Jag är oskyldig”

avDavid Tanentsapf, Minimedia

Kan dömas till sex års fängelse för grovt bedrägeri – nu förnekar han allt

Männen bakom fuskhärvan på Svenska Spel kan tvingas betala över 4 miljoner kronor i skadestånd och riskerar mellan sex månader och sex års fängelse om de döms för grovt bedrägeri.

Men en av de huvudmisstänkta, den tidigare häktade 38-åringen, säger att han är oskyldig.

– Min klient förnekar att han gjort sig skyldig till någon brottslig gärning, säger mannens advokat Jonas Granfelt.

Poker-bedrägerierna på Svenska Spel har i nuläget resulterat i att sex personer delgivits misstanke om grovt bedrägeri för att med hjälp av så kallade poker-bots lyckats fuska till sig minst 3,8 miljoner kronor på Svenska Spels pokersajt.

Två av männen satt häktade i en vecka men släpptes under torsdagen, en 38-åring från Östergörland och en 36-åring från en söderförort till Stockholm. Enligt åklagaren Henrik Olin är de dock misstänkta i lika hög grad som innan häktningen.

”Det är han lättad av”

Men nu hävdar åtminstone en av de huvudmisstänkta att han är oskyldig. Enligt 38-åringens advokat Jonas Granfelt säger den misstänkte mannen att han inte gjort något brottsligt.

– Min klient förnekar att han gjort sig skyldig till någon brottslig gärning. I övrigt kan jag inte kommentera själva fallet, säger Jonas Granfelt.

Hur mår han?

– Jag vill egentligen inte uttala mig om det. Men han har ju fått komma hem nu efter att ha suttit häktad en tid och det är han ju lättad av.

Den tidigare häktade 36-åringens advokat Mikael Söderberg vill däremot inte uttala sig om sin klients skuld.

”Väldigt låga beviskrav”

– Nej, jag vill inte säga något om det i det här läget. Jag vill inte uttala mig, säger han.

Fem av de sex misstänkta, däribland både 36- och 38-åringen, har blivit försatta i kvarstad av Tingsrätten.

Sammanlagt handlar det om en bit över 10 miljoner kronor varav sex miljoner är rena pengar på olika bankkonton som nu frysts av åklagaren.

Det beslutet kan överklagas, men även här är advokaterna något oense om hur de ska gå tillväga.

– Sannolikt kommer vi att överklaga det beslutet. Men eftersom min klient suttit häktad fram till i torsdags har fokus legat på att få honom frisläppt, säger 38-åringens advokat Jonas Granfelt.

– Vi tittar på hur vi ska göra där. Men det är väldigt låga beviskrav för att få kvarstad, skälig misstanke räcker, säger 36-åringens advokat Mikael Söderberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker