21-årig debutant i EM-kvaltruppen

avFilip Durefelt

Publicerad:
Foto: Emil Langvad/TT / TT NYHETSBYRÅN

Henrik Signell har tagit ut EM-kvaltruppen till dubbelmötet med Serbien om en knapp månad.

Då får 21-åriga H65 Höör-spelaren Sofia Hvenfelt landslagsdebutera.

Det svenska handbollslandslaget nådde i december en historisk semifinal när VM avgjordes i Tyskland.

Den 19 mars samlas man igen för första gången sedan turneringen då dubbla EM-kvalmöten med Serbien väntar. Först på bortaplan i Nis den 21 mars och sedan i Skövde tre dagar senare.

– Ser man till spelarmaterialet så är Serbien ett av världens bästa lag och vi har stor respekt för dem. Vi slåss om förstaplatsen i gruppen och framför allt blir bortamatchen viktig. Det lag som vinner den skaffar sig ett riktigt bra utgångsläge, säger förbundskaptenen Henrik Signell i ett pressmeddelande.

”Haft ögonen på henne en lånd tid”

Signell har tagit ut 17 spelare till EM-kvalet, där den enda som saknas från VM är Ulrika Toft Hansen som är gravid. Hon ersätts av lagkaptenen i H65 Höör, Sofia Hvenfelt, som därmed får göra debut i A-landslaget.

– Vi har haft ögonen på Sofia under en lång tid och hon har styrt försvaret i H65 på ett imponerande sätt i både SHE och i Europaspelet. Hon har de egenskaper som krävs för att lyckas internationellt och vi värdesätter att ha tvåvägsspelare i truppen. Hon är väl värd möjligheten att spela EM-kval, säger Signell.

”Glad och stolt”

21-åriga Hvenfelt själv om uttagningen:

– Jag är både glad och stolt över att bli uttagen. Att spela i A-landslaget är ett mål jag haft länge och jag ser fram emot att få spela EM-kvalet mot Serbien.

Hvenfelts klubbkamrat Marie Wall finns också med i truppen.

Svenska handbollsdamerna som gjort flest landskamper 00:40
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM