Utklassning i Skånederbyt

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Julia Andrejic, H43, försöker komma igenom Lugis försvar.
Foto: Bildbyrån.
Julia Andrejic, H43, försöker komma igenom Lugis försvar.

SPORTBLADET

Regerande svenska mästaren i handboll på damsidan, Sävehof, vann enkelt på bortaplan mot Skövde med 31–24. Segern var aldrig i fara för Partilletjejerna, som bjöd på fin handboll. En av matchens främsta spelare var Sävehofs vänstersexa Louise Sand, som bland annat slog till med ett oväntat och högst spektakulärt skott i krysset från långt håll.

Lugi besegrade H43/Lundagård i ett Lundaderby som aldrig blev spännande. Slutresultatet skrevs till 30-20. Lugi var överlägset.

Bra försvarsspel

– Vårt försvarsspel var bra. Vi lyckades stoppa Vanessa Tellenmark och Ebba Engdahl. Det är de två som brukar göra det för H43/Lundagård, sade Lugis fyramålsskytt Linn Larsson till SVT.

Tumba hade inget att sätta emot Eslöv på hemmaplan. Eslöv vann, 31–18. Även Västerås Irsta segrade på bortaplan, med 31–23 mot Spårvägen.

I herrarnas elitserie tog Hammarby en övertygande seger mot Skövde i handbollens elitserie på söndagen. Matchen slutade 29–21 till huvudstadsgänget. I det unga Hammarby utmärkte sig linjespelaren Adam Johansson, kantspelaren Martin Dolk och niometersspelarna Josef Pujol och Elvar Fridriksson. De fem mål vardera.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN