Två VM-titlar – på en vecka

SPORTBLADET

Tom Schneider fullbordade sin sjuka comeback i 5 000 dollars H.O.R.S.E.-eventet

Foto: Tom Schnieider firar sitt fjärde WSOP-armband ihop med familj, vänner – och en bild på katten Domino

Han gjorde en bejublad comeback efter sin långa svacka genom att vinna 1 500-dollars H.O.R.S.E.-eventet för motsvarande 1,7 miljoner kronor.

Nu har Tom Schneider fullbordat supercomebacken genom att vinna 5 000-dollarseventet också – en seger som gav honom drygt två miljoner kronor och chansen att bli årets spelare i WSOP.

– Jag är utmattad, och väldigt glad, säger han.

Tom Schneider är mannen som blev mångmiljonär och årets spelare under WSOP 2007, använde pengarna till att starta företag, blev pank under finanskrisen för att sedan bygga upp en ny förmögenhet – och kröna alltihop med att vinna armbandet och 258 960 dollar eller 1,7 miljoner kronor i 1 500-dollars H.O.R.S.E.-eventet under årets WSOP.

Men historien slutade inte där.

"Galen i den dumma katten"

Under natten till onsdagen kammade Tom Schneider hem 5 000-dollars H.O.R.S.E.-eventet också – en fantastisk prestation som gav honom 318 955 dollar eller nästan 2.1 miljoner kronor.

– Jag är utmattad, och väldigt glad, säger han till Pokernews.

Efteråt firade Tom Schneider miljonvinsten med familj och vänner. Men något otippat fick även en bild på hans katt vara med på ett hörn när segerbilden togs.

– Det är Domino. Han var en kattunge när min dotter kom med honom när jag satt i ett möte. Jag sa gör inte så, jag hatar katter. Men jag har mjuknat. Jag är galen i den dumma katten.

Segern gör att Tom Schneider plötsligt skuggar Daniel Negreanu i toppen av årets WSOP-ranking och han har alla chanser i världen att bli årets spelare för andra gången i karriären.

– Det är WSOP, ingen rast ingen ro. Jag måste fortsätta spela, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker