Hammarby Basket ska utmana AIK

avMalin Wahlberg

SPORTBLADET

”Det finns alltid en chans att utmana AIK”

I våras startade AIK en basketsektion.

Nu återupplivas Hammarby Basket efter 30 år.

– Det finns alltid en chans att utmana AIK, säger styrelseledamoten Daniel Jernström.

Fotbollsderbyn mellan AIK och Hammarby är alltid heta. Nu får även basketen ett rivalmöte mellan klubbarna. AIK Basket blev verklighet för några månader sedan och nu följer Hammarby efter. Hammarby Basket la ner 1985 efter att ha funnits i elva år. Men nu startas sektionen upp igen efter 30 år. Detta efter att Polisen Basket ansökt om inträde i Hammarby.

”Jättekul med derbyn”

Storklubben har nu beviljats ansökan, vilket innebär att Polisen blir Bajen.

– Vi behövde ny energi för att ta ett steg till och har diskuterat ett namnbyte. Hammarby är ett starkt varumärke och jag tror att det kan hjälpa oss, säger styrelseledamoten Daniel Jernström.

Hur mycket spelade det in att AIK nylingen startade en basketsektion?
– Vi hade gjort det även om inte AIK startat, det är jag övertygad om. Självklart är det en kul injektion i basketen med två så stora namn, framför allt är det jättestort för Stocksholmsbasketen. Det ska bli jättekul med derbyn.

”Vill leva kvar”

Hammarby och AIK kommer att mötas i division 2, redan till säsongen. AIK har satsat hårt, värvat ligaspelaren Serkan Inan och gått ut med att de ska bli bäst. Hammarby hoppas dock kunna utmana, även om de inte går ut lika hårt i sin satsning.

– Det finns alltid en chans att utmana AIK. Deras satsning är säkert bra, de har värvat en bra spelare i alla fall, annars vet jag inte om det är några storspelare. Vi är en klubb som vill leva kvar och det är viktigare för oss att vi har en bredd trupp där våra yngre killar kan utvecklas, säger Jernberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket

AIK Basket