Poker

”Har blivit precis som Las Vegas”

Av: 

Christoffer Wickman

SPORTBLADET

Stjärnorna om boomen i hemlandet: ”För tio år sedan kände ingen ens till reglerna”

Pokerboomen sköljer in över Brasilien.

Med över 200 miljoner människor i landet är det tillräckligt många för att skaka om pokervärlden.

– Förr åkte folk bara hit på semester, nu är det en pokerdestination precis som Las Vegas eller Monaco, säger brasilianske pokerproffset Felipe Ramos.

Det var under PCA 2016 som de två brasilianske pokerstjärnorna André Akkari och Felipe Ramos berättar om den sanslösa pokerutvecklingen i Brasilien. Det skriver pokerlistings.se.

Brasilien är den nya heta platsen för pokern – i landet där sporten i stort sett inte fanns för tio år sedan.

Nu sköljer pokerboomen in över landet.

”Över 20 000 spelare”

Duon har upplevt förvandlingen i landet från start, och enligt de själva är det de två som startade pokerboomen. Brasilien förknippas oftast med fotboll, men det kan bli annorlunda i framtiden.

– Både jag och André är stora fotbollsfans, men i dag känner jag fler pokerspelare än fotbollsspelare, säger Felipe Ramos.

Akkari och Ramos startade The Brazilian Series of Poker och fick till en början jaga deltagare via sociala nätverk, nu är det världens näst största event.

– Nu har det över 20 000 spelare, säger duon.

”Jag är stolt”

Nu har Brasilien blivit lika eftertraktat bland pokerfolket som för semesterbesökarna. Med över 200 miljoner invånare tror duon på en ljus framtid för pokern i landet.

– Jag är stolt över vad vi har åstadkommit i Brasilien. För tio år sedan kände ingen ens till reglerna, säger Felipe Ramos.

André Akkari, 41, som har ett WSOP-armband från 2011, har enligt sajten The Hendonmob tjänat drygt 12,3 miljoner kronor på liveturneringar under sin karriär, och Felipe Ramos, 33, har enligt samma sajt tjänat drygt 8,2 miljoner kronor på liveturneringar hittills i sin pokerkarriär.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C MORE

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker