Kritiken mot klubben: ”Jag är så förbannad”

avMalin Wahlberg

SPORTBLADET

Sundsvalls stjärnor stoppades – då föll laget mot jumbon

1 av 4 | Foto: Bildbyrån
Tommie Hansson, tränare för Dragons

Sundsvall Dragons stjärnor stoppades från spel – då föll laget mot jumbon Örebro.

Efter förlusten var coachen Tommie Hansson väldigt besviken på den egna organisationen.

– Jag är så förbannad, man vet inte om man ska skratta eller gråta, säger han.

I går drog Svenska basketbollförbundet in Sundsvall Dragons FIBA-licenser efter att klubben missat att betala domaravgifter på 60 000 kronor. Det innebar att stjärnorna Hlynur Baeringsson, Ernests Kalve och Ray Willis inte fick spela mot jumbon Örebro.

Det blev kostsamt för Sundsvall. Hemmalaget, som precis som gästerna bara ställde upp med åtta spelare, hamnade i underläge direkt.

Örebro ledde med 54-39 i paus, men Sundsvall jobbade sig in i matchen och hade chansen att kvittera med sekunder kvar. Örebro kunde dock vinna med 94-91 och ta säsongens fjärde seger.

”Kostade oss en seger”

Efter förlusten var Sundsvalls coach Tommie Hansson besviken och irriterad på klubbens organisation.

– Vi hade förberett oss i en vecka på den här matchen. Vi coacher och jag som sportchef hade inte en aning om det här. Två timmar innan första träning fick vi helt plötsligt bara ett beslut att så här är det. Hela veckan är bortkastad, vi har två timmar på oss att hitta en annan gameplan och försöka få in den. Självklart påverkar det extremt mycket, säger han och fortsätter:

– Beslutet är ju solklart. Det finns ett regelverk och följer man inte det så blir det konsekvenser. Det ser vi i dag. Det kostade oss en seger för det här är en match vi ska vinna, Örebro på hemmaplan, vi vann med 30 poäng senast. Vi har en målsättning att komma trea eller kanske till och med jaga oss förbi Norrköping, vår egen organisation har kostat oss chansen att nå det målet.

– Jag blir så förbannad, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Hur känner du för er organisationen?

– Det vill jag inte uttala mig om.

”Gör det här tillsammans”

Sundsvall, som haft stora ekonomiska problem en längre tid, har betala den aktuella skulden och licenserna kommer att vara godkända på måndag igen. Men skulderna oroar.

– Det är nya fakturor som ska betalas i helgen, men jag förutsätter att de betalas. Nu handlar det om att glömma det här och förhoppningsvis betalar vi fakturorna i tid så att de här kilarna kan vara med mot Umeå. Man kan vara förbannad nu och tycka att allt är jobbigt och eländigt, men samtidigt går solen upp i morgon, säger Hansson.

Hur är stämningen i laget?

– Stämningen i det här laget är helt fantastisk, vi gör det här tillsammans. Alla sitter i samma båt. Stämningen i gruppen är fantastisk och den insats killarna gör på golvet och i gymmet, det finns att anmärka på.

ARTIKELN HANDLAR OM