Marcus Ericsson

Nya poäng för Marcus Ericsson

Av: 

Fredrik Jönsson

SPORTBLADET

Imponerade på banan i Monza

Marcus Ericsson
Marcus Ericsson

Marcus Erisson, 25, fortsätter att gå bra i Formel 1.

I dag tog han en nionde plats och inkasserade två nya poäng på kontot.

Lewis Hamilton, Mercedes, tog hem racet på Monza-banan.

– Jag lär mig saker hela tiden. Insatsen var väldigt bra, säger Ericsson till Viasats Motor.

Marcus Ericsson kvalade in som tia, men bestraffades för att ha hindrat Nico Hülkenberg under kvalet. Det gjorde att Kumla-sonen startade som 12:a vid Italiens GP.

25-åringen hade en fin dag på Monza.

Omkörd på upploppet

Ericsson tog flera platser vid starten, och fortsatte att imponera under resterande delen av racet. Han var på väg att sluta åtta, men blev omkörd på upploppet av Daniel Ricciardo.

– Jag hade bra chans att komma sjua också, men lyckades inte komma förbi. Låg och pressade, men i slutet så tappade han däcken med, och jag med, säger Ericsson.

– Förlora en position i sista kurvan kan man aldrig vara nöjd med. Jag hade inte räknat med att bilen var så snabb. Jag måste vara nöjd med min insats, men surt ändå.

Totalt nio poäng

Det blev en nionde plats. Det betyder två poäng och det är tredje racet i följd han plockar poäng, totalt har det hänt fem gånger i Formel 1. Det har blivit nio poäng för Ericsson, som kör för Sauber, den här säsongen.

– Hela helgen har jag visat att jag är riktigt stark och i bra form, säger Ericsson.

Ingen kunde hota Lewis Hamilton, han vann komfortabelt före Sebastian Vettel. Nico Rosberg var på väg mot en tredje plats, men bilen började brinna på näst sista varvet (52 av 53).

”Var helt galet”

Kimi Räikkönen slutade tvåa i kvalet, men fick problem direkt i racet. Han fick inte igång bilen vid starten och tappade flera placering.

– Det är svårt att säga vad som hände där, men någonting var helt galet i alla fall, sa Viasat Motors expert Eje Elgh i sändningen.

Det såg sedan ut att kunna gå illa vid en kurva, men finländaren räddade situationen. 35-åringen körde upp sig och slutade femma.

Nästa lopp är i Singapore, 18-20 september.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Marcus Ericsson

Lewis Hamilton

Nico Rosberg

Nico Hülkenberg

Sebastian Vettel

Kimi Räikkönen

Formel 1