Fernando Alonso kör Malaysias GP

Uppdaterad 2016-10-06 | Publicerad 2015-03-26

Fernando Alonso missade årets första lopp i Australien efter kraschen under testerna i Jerez. Nu har han fått klartecken att köra Malaysias GP på söndag.

”Grönt ljus att köra. Tack till FIA och McLaren för allt jobb”, skriver spanjoren på Twitter.

Följ ämnen
Formel 1

Det var under försäsongstesten i spanska Jerez han tappade kontrollen över sin McLaren och körde in i väggen. Den tidigare världsmästaren fick avstå premiären i Australien men efter att ha klarat de medicinska testerna får han nu komma till start i Malaysia.

”Grönt ljus för att köra. Tack till FIA och McLaren för allt jobb, professionalism och hjälp den senaste månaden”, skriver Alonso på Twitter.

Även Bottas kommer till start

Alonso bytte inför säsongen stall från Ferrari till McLaren-Honda och ser nu fram emot sitt första race med stallet. Men säsongen började inte bra. Efter att ha tappat kontrollen över bilen körde han in i väggen under försäsongen och drabbades av en hjärnskakning.

– Jag har jobbat hårt med fysiken, känner mig i bra form och är redo. Det kommer bli tufft men jag ser fram emot att sätta mig i bilen för första gången i ett GP-lopp, säger Alonso.

Även Williams-föraren Valtteri Bottas klarade de medicinska testerna och kommer köra årets andra GP. Bottas missade loppet i Australien på grund av en ryggskada.

”Klarade av de medicinska testerna och jag har fått grönt ljus från FIA till helgen. Nu kör vi”, skriver finländaren på Twitter.

Läs mer: Anna Anderssons dokument om elva svenska formel 1-förare ()

Green light to race. Thanks to @fia and @McLarenF1 for the work, professionalism and help on this last month. #ready
http://t.co/pZFXwbqHa9