Marcus Ericsson

Ny motor för Ericsson – ska kapa tiondelar

Av: 

Anna Andersson

I dag väntar tidsträning på Spa-banan.

Foto: Foto: TT

SPORTBLADET

Äntligen är det dags.

Sauber får mer tryck i motorn – det ska kunna ge Marcus Ericsson fyra ­tiondelar per varv.

– Jag hoppas på att slåss om poäng, säger han.

Stallet har väntat länge på en uppdatering av motorn och den kommer till ­helgens tävling på Spa i Belgien. Den klassiska banan som debuterade i F1 redan 1950 har kalenderns längsta varv (över 7 kilometer) och ­kräver en stark motor.

– Om jag utgår från det som jag har hört från ­Ferrari så räknar jag med att vi blir fyra tiondelar snabbare per varv, säger Felipe Nasr till motor­sportmagazin.

– Det är en rejäl tidsvinst. Jag skulle föredra om vi ­vinner tid i den första och tredje sektorn, för att inte förlora så väldigt mycket i den andra.

”Bättre prestanda”

Sauber med Nasr och Marcus Ericsson hade en fin inledning på säsongen och Ericsson avslutade också den första halvan med att ta en poäng i Ungern. Nu ­hoppas de båda förarna att uppdateringen av motorn ska ge dem poäng även på söndag:

– Vi förväntar oss en ­bättre prestanda, det gäller inte bara motorn utan även hur det är att köra bilen, ­säger svensken.

– Denna bana ska passa bilen bättre än de tidigare och jag hoppas att vi kan ­finnas med mitt i fältet och att vi ska kunna vara med och kämpa om poäng.

I dag genomför förarna två tidsträningar inför ­Belgiens GP som avgörs på söndag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Marcus Ericsson

Felipe Nasr

Formel 1

Motorsport