Viaplay

Viaplay höjer priserna

"För de som tycker om sport är Viaplay ett väldigt fint hem"

Av: 

Emelie Fredriksson

SPORTBLADET

Den 10 februari höjer Viaplay plötsligt priserna.

Sporträttigheterna som Viasat har köpt in och förlängt gör att man höjer priserna på sportpaketet från 279 till 399 kronor.

Samtidigt meddelar Viasat att de kommer göra en prisjustering för kunder med ett tv-paket där Viasat Sport ingår.

Viasat har de senaste året utökat sporträttigheterna avsevärt. För några månader sedan säkrade kanalen rättigheter till Serie A och La Liga samtidigt som de under året förlängde rättigheterna till 'jättarna' NHL och Premier League och har kvar formel 1 i sitt utbud.

Det offensiva rättighetsjobbet resulterar nu i en rejäl höjning för Viaplays kunder – och nya priser sätts på de olika paketen redan den 10:e februari. Det nya sportpaketet, Viaplay Sport, där du också har tillgång till tv-serier, höjs från 279 till 399 kronor i månaden. Dessutom byter Viaplays största paket namn till Viaplay Total och höjs till 449 kronor per månad.

Ändringen har väckt stor ilska på sociala medier.

"Jag har inte bett om någon annan sport en fotbollen! Ni kan inte höja priset bara så där. Fy vad dåligt", skriver en person på Twitter.

"Gör om gör rätt! Fixa fler valbarheter så man endast kan välja tex en liga eller bara ett sportpaket", skriver en annan.

"Saknar motsvarighet"

Viasats sportchef Per Nunstedt förklarar:

– 2016 så har Viaplay ett sportutbud som saknar motsvarighet i Viaplays historia. Vi kommer att erbjuda långt över 10 000 live-timmar sport och det har hänt mycket på sportmarknaden vilket har en del i prisjusteringen, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

Även Viasat meddelar, via Twitter, att det kommer att ske en prishöjning på 70 kronor i månaden den 1 mars för de kunder med ett tv-paket där Viasat Sport ingår. Mer information för de berörda kunderna kommer inom de närmsta dagarna.

Ni har inte köpt på er för mycket?

– Nej, absolut inte. Detta är inte isolerad höjning på grund av våra senaste rättigheter utan också på grund av våra förlängningar. Dessutom har vi nu investerat väldigt mycket i teknik för att få ut allt vi sänder med hög kvalitet.

Många abonnenter har reagerat på den kraftiga prishöjningen.

– Jag tror inte att det förvånar våra kunder att det sker en prisjustering. Det är en fråga vi fått av dem och dina kollegor varje gång vi köpt eller förlängt våra rättigheter. Att det sker just nu är bara en tillfällighet.

"Absolut starkaste året"

Flera av de kritiska rösterna handlar om att: "Jag vill ju inte ha allt”. Men de som till exempel bara är ute efter fotbollen 'tvingas' nu ändå åka med på ert rättighetståg, på ett sätt. Vad tänker du kring det?

– Att sälja vissa ligor tror jag inte att det finns någon som gör. Man måste se Viaplay som en helhet. Om jag ser till sporten och till en fotbollskund så är även motor, hockey och OS en del av själva paketeringen. Vi vill erbjuda alla matcher i Serie A och La Liga till fotbollskunden och för att kunna erbjuda det och med en hög teknisk leverans så tycker jag att det är en rimlig prishöjning.

Ser du några risker med prishöjningen, att folk till exempel säger upp sina abonnemang?

– Bedömning av priser på paketen kan inte jag göra. Men om du frågar mig som sportchef så är 2016 det absolut starkaste året som funnits i MTG:s historia. Det finns både bättre och mer sport än tidigare. För de som tycker om sport är Viaplay ett väldigt fint hem.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

Extern länk från C More

Beställ här

Tweet av Viaplay_SE
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Viaplay

Serie A

La Liga

NHL

Premier League