Friidrott

Hjelmer: En seger över det jag blev utsatt för

Av: 

Emelie Fredriksson

SPORTBLADET

Moa Hjelmer våldtogs efter Finnkampen för sex år sedan.

I svallvågorna av #metoo valde hon i dag till slut att berätta.

– Det är en seger i sig över vad jag blev utsatt för, säger hon till DN.

Friidrottsstjärnan Moa Hjelmer berättade idag på sin Instagram om hur hon våldtogs efter Finnkampen för sex år sedan. Våldtäkten ska ha ägt rum på ett hotell efter den avslutande banketten och av en annan, betydligt äldre, lagkamrat.

Jag säger nej igen. Han tar av mina kläder. Jag fryser till is, kan inte röra mig. Jag säger inget mer. Han våldtar mig”, skrev hon bland annat i inlägget.

27-åringen har fått stort stöd av förbundet och andra idrottare efter sin berättelse och nu berättar hon för DN om känslorna kring att till slut ha delat sin historia under #metoo.

”Fantastisk tid vi lever i”

– Det blir lättare att berätta om sådana här händelser, både högt och lågt. Det är en fantastisk tid vi lever i nu faktiskt, säger hon till tidningen.

Hjelmer berättar också att hon varken polisanmält eller tagit händelsen vidare inom förbundet. Hon ville inte att det skulle ta mer energi från henne än nödvändigt, och var rädd för att det skulle bli stort i media, vilket hon nu säger att hon fått bekräftat.

– Det var nog att bearbeta det som hade skett utan att också behöva stå i rampljuset för det här, och behöva berätta för utomstående. Jag kände att: det här har hänt, det är fruktansvärt men jag har inte tid att fokusera på det utan nu ska jag springa fort, säger Hjelmer till DN.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Vann SM – firade med att slå till ledare

ÄMNEN I ARTIKELN

Friidrott

Moa Hjelmer

Metoo

Våldtäkt