Petter Northug petas i världscuppremiären

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Petter Northug stoppas från världscuppremiären i Ruka.

Ett besked som gör den norska stjärnan frustrerad.

– Han blev irriterad och sur, säger sportchefen Vidar Löfshus till VG.

Petter Northug hoppade av den tilltänkta säsongspremiären i Bruksvallarna i sista stund och kom inte heller till start i Beitostölen på grund av sjukdom.
– Om han inte kör här så är sannolikheten att kan får köra i Ruka väldigt liten, sa Norges landslagschef Vidar Löfshus till Sportbladet.

Nu är det bekräftat att Northug petas från världscuppremiären i finska Ruka i helgen. Stjärnan är inte uttagen i den norska truppen som presenterades på måndagen och beskedet mottogs inte med glädje.

– Tor Arne (Hetland) hade ett möte med Petter i Trondheim i går kväll. Han är oenig med oss i uttagningen. Han är frustrerad. Han gav uttryck för det. Och det förstår jag väl. För r det något som betyder något för Petter nu är det att komma till OS, säger landslagschefen Vidar Löfshus till VG.

”Gillar det inte”

På frågan om Northug är förbannad svarar Löfshus:

– Det får han svara på själv. Han blev irriterad. Sur. Han gillar det inte. Han har vunnit i Kuusamo förr. Som alla andra är han ivrig att få komma igång.

Emil Iversen, Johannes Kläbo, Martin Johnsrud Sundby, Pål Golberg och Finn Hågen Krogh var klara sedan tidigare och nu kompletteras de med Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Didrik Tönseth, Sondre Turvoll Fossli och Eirik Brandsdal på de fem sista platserna.

Men skulle någon av dessa åkare lämna återbud är inte Petter Northug den första som kommer ersätta. Enligt Nettavisen.no är 31-åringen bara tvåa på en reservlista, bakom Sjur Røthe.

Northug får därmed satsa på världscupen i Lillehammer nästa helg.

Foto: Bildbyrån
Publicerad:

LÄS VIDARE