Titta, hon snackar

SPORTBLADET

Ida-Theres häver ”mediabojkotten”: Det var ingen big deal.

PEKING. ”Bojkotten” är hävd.

Nu snackar medaljhoppet Ida-Theres Nerell, 25, igen.

– Det har varit mer intensivt än jag är van vid. Men jag hade aldrig tänkt att jag inte skulle göra några intervjuer under OS, säger hon till sportbladet.se.

Den 25 juli skrev brottarstjärnan Ida-Theres Nerell (tidigare Karlsson) i sin blogg:

”Som ni kanske förstår är det en hel del reportrar som vill intervjua en innan ett så stort mästerskap som OS. Det kan vara både positivt och negativt tycker jag. Det positiva är att brottningen hamnar i rampljuset och får uppmärksamhet vilket även är bra för mitt eget varumärke. Det negativa är att det tar mycket energi i från mig och kan vara tidskrävande. Jag har i alla fall bestämt mig att enbart fokusera på träningen fram tills jag åker och inte prata mer OS med media”.

Uttalandet tolkades som en bojkott och någon tidning skrev att enda chansen att få prata med Ida-Theres var på den officiella presskonferensen i Peking den 14 augusti.

Öppen och glad

Men när sportbladet.se mötte det svenska OS-hoppet efter att hon landat på Pekings flygplats i dag var hon glad och tillmötesgående.

– Jag är ganska flygrädd i vanliga fall, men nu gick det bra, jag sov nästan hela vägen. Men jag märkte knappt att vi landade på grund av all smog.

Ett gråvitt smogtäcke ligger som en blöt filt över Peking. Det är oerhört kvavt – men Ida-Theres slipper den förorenade luften i några dagar.

Efter att ha checkat in i OS-byn åker hon i morgon vidare till förlägret i japanska Fukouka och återvänder inte till Peking förrän den 13 augusti. Tre dagar senare inleds kvalet.

Känslan?

– Den är positiv. Jag kände när jag gick igenom ackrediteringen att ”nu är man här igen”. Det kändes som att fyra år har gått så himla fort. Men jag har inte satt igång någon process inför tävlingen. Det är så länge kvar att jag inte vill tagga upp mig redan nu.

”Lever för stunden”

Hur ser uppladdningen ut?

– Micke (Persson, tränare) sköter allt, jag gör bara som jag blir tillsagd, hehe. Men jag tror att det blir ganska hård träning.

I Aten 2004 slutade Ida-Theres fyra. Nu är värdsettan Saori Yoshida det största hotet.

Är guld det enda som gäller?

– Nej, jag tänker inte alls så. Jag lever för stunden och försöker göra mitt bästa. Gör jag det är det tillräckligt.

Till sist, hur var det egentligen med den där ”bojkotten”?

– Äh, det var ingen big deal. Jag hade aldrig tänkt att jag inte skulle göra några intervjuer under OS.

– Men jag ville ta det lugnt och kunna träna i lugn och ro. Vila mellan träningarna, inte bara sitta i telefon hela dagarna.

– Det har varit mer intensivt än jag är van vid, det blir väl så var fjärde år. Men jag vill inte älta för mycket.