Alshammar satsar över OS i London

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag är väldigt sugen”

Simstjärnan Therese Alshammar har bestämt sig för att göra ytterligare ett OS.

– Jag vill inte sluta med ett OS som blev så olycksdrabbat som mitt, säger hon till TT.

Alshammar.

Det finns fortfarande frågetecken kring hur satsningen ska gå vidare.

Efter OS avslöjades att Alshammar och hennes tränare Johan Wallberg blivit uppsagda av sin klubb Neptun som har ekonomiska problem. Alshammar vill fortsätta samarbetet med Wallberg, som har varit hennes tränare sedan 2003, men i vilken klubb är ännu inte klart.

Däremot är hon helt klar över att det blir en satsning över OS i London 2012.

– Jag är väldigt sugen på att simma i London och jag hade nog egentligen bestämt mig redan före Peking. Jag har gjort en antal OS, både bra och dåliga, och vill inte sluta med ett så olycksdrabbat som mitt blev, säger hon.

Alshammar siktade högt inför Peking men både gulddrömmen och baddräkten sprack i semifinalen på 50 m fritt och det blev ett både tårfyllt och tidigt uttåg.

Therese Alshammar OS-debuterade i Atlanta 1996 och kommer i London att som 35-åring göra sitt femte OS. Men åldern är inget som bekymrar henne och i Peking var en av hennes konkurrenter 41-åriga amerikanskan Dara Torres som tog silver.

Närmast satsar Alshammar på världscupen där hon plockat hem totalsegern de två senaste åren. Starten sker i brasilianska Belo Horizonte den 10-12 oktober och totalt handlar det om sju deltävlingar, bland annat i Stockholm den 11-12 november.

– Jag kommer att simma i alla deltävlingar utom Sydney och målet är att försvara titeln, säger hon.

TT

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Simning