Johansson/Aspelin klara för kvartsfinal

SPORTBLADET

Äntligen en svensk tennisframgång

Den ene hade inte sin bästa dag. Den andre spelade strålande.

Tillsammans gick det ändå vägen för Simon Aspelin/Thomas Johansson.

Onsdagens dubbelseger betyder att paret är klart för kvartsfinal.

Foto: Thomas Johansson.

De svenska tennisspelarna har haft det tungt, men dubbelparet Aspelin/Johansson är klart för kvartsfinal efter 7–6 (8–6), 6–4 mot spanjorerna Nicolas Almagro/David Ferrer. Två segrar innebär match om OS-guldet.

– Det känns väldigt fint. Sista veckan har det gått riktigt bra, sade Simon Aspelin till TT.

Det gjorde det också i onsdagens match.

Medan Johansson var svag i första set, var Aspelin utmärkt. Det var den förstnämnde som var illa ute i ett av sina servegame, gjorde dubbelfel i inledningen av tiebreaket och missade en enkel volley till 3–1-ledning.

Vände i tiebreak

Trots det kunde svenskarna vända i tiebreak och det knäckte framför allt Almagro. Han tappade omedelbart sin serve i andra set och det breaket var tillräckligt för svenskarna.

– Jag fick inte in så många servar, hade svårt att hitta tajmningen men Simon lyfte sig något djävulskt, sade Johansson.

Johansson inledde darrigt även i andra set, men stod Aspelin stadigt – även när Almagro försökte pricka honom.

– Jag är jättebra kompis med Almagro, men vi visste att han skulle vara het och försöka träffa Simon men Simon står pall.

I kvartsfinalen blir det enklare motstånd än förväntat. Svenskarna möter det polska paret Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski som överraskande besegrade Martin Damm/Pavel Vizner, Tjeckien.

I singel gick de tre stora namnen vidare. Roger Federer fick revansch på Tomas Berdych från OS-förlusten för fyra år sedan. Rafael Nadal krossade Igor Andrejev (6–4, 6–2) medan Novak Djokovic vann mot Thomas Johanssons överman Mikhail Juzhnyj.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS