Så var Sverige-Argentina

SPORTBLADET

Sportbladet.se:s Emil Karlsson rapporterade direkt.

TIANJIN. Sverige fixade ödesmatchen och besegrade Argentina med 1–0.

Matchhjälte: Malmös Nilla Fischer, 24.

Sportbladet.se:s Emil Karlsson rapporterade live, minut för minut, från arenan i Tianjin.

Matchen slut: Läget såg mörkt ut efter 1–2 mot Kina i premiären. Men efter seger i ödesmatchen mot Argentina är Sverige tillbaka i OS-rejset igen.

Den avslutande gruppspelsmatchen mot Kanada blir en rysare. Men där måste Sverige visa mer effektivitet i avsluten.

Tilläggstid: Mindre kalabalik i det svenska försvaret efter en argentisk hörna. Men inget mål.

Tilläggstid: Stina Segerström ersätter Rohlin.

90 min: Tre minuters tilläggstid. Samtidigt ligger Charlotte Rohlin på marken efter en närkamp. Hon bärs ut på bår med lindat vänsterlår. Oklart hur allvarligt.

89 min: Åh, herregud. Hedvig Lindahl hamnar på mellis och inhopparen Maria Potassa försöker sig på en lobb – som lyckligtvis seglar över ribban. Puh!

86 min: Ganska stiltje de senaste minuterna. Det tackar vi för. Tiden får gärna rinna vidare på det här sättet.

80 min: Caroline Seger ut, Jessica Landström in.

78 min: Thunebro bjuder Argentina på en hörna. Men den blir, som tur, är ofarlig.

73 min: Tungt skott av Schelin. Bra räddning av Correa, som för övrigt är bäst i det argentiska laget. Den här matchen borde ha varit punkterad för länge sedan.

71 min: Therese Sjögran ut, Linda Forsberg in. Noterbart: Speakern säger Forsberg Linda och Sjögran Therese.

69 min: Inlägg från högerkanten av Östberg. Nick av Victoria Svensson – i stolpen. Där hade vi kunnat döda matchen. Men ärligt talat, jag ser inte mycket som kan hota svensk seger nu. Argentinskorna tar sig ju knappt över på vår planhalva.

64 min: Seger är nära att kopiera Fischers mål. Men målvakten räddar.

63 min: Sjögran kapar Fabiano Valejos och jag njuter.

60 min: Publiksiffran tillkännages. 38 493. Fler än på Kina-matchen, alltså. Förmodligen för att Kina spelar i matchen efter...

57 min: 1–0 till Sverige!!! Nilla Fischer når högst på Therese Sjögrans frisparksinlägg och knoppar in ledningsmålet.

55 min: Nytt farligt skott. Therese Sjögran den här gången. Målvakten tippar till hörna. Snart, då jäklar!

54 min: Frida Östberg skottfintar upp Eva Gonzalez på på läktaren och avlossar kanonen – strax över. Hade den suttit kunde jag ha satt mig i skamvrån efter all kritik jag riktat mot Östberg.

50 min: Lotta Schelin ordnar fram en hörna och den svenska publiken på plats skanderar ”in med bollen”. Jaa... Är det nån som ska fixa det i dag är det nog Schelin.

47 min: Ajajaj. Nilla Fischer och Coronel skallar ihop och blir liggande. Lyckligtvis kan båda spela vidare.

Andra halvlek har startat: Jaha, då är det svenska laget 45 minuter från fiasko. Vi måste i stort sett ha en seger här. Det beror förvisso på hur det går i mötet Kina-Kanada senare i kväll, men... Nä, nu slutar vi att spekulera i det här och ser svenskorna köra över Argentina. Det borde komma ett svenskt mål snart.

Paus: Mållöst och Thomas Dennerby kliar sig i bakhuvudet. Sverige har varit det bättre laget, men nu vill vi se lite jäklar anamma framför mål.

Tilläggstid: Therese Sjögran tar sig in från vänsterkanten, men skottet går över.

45 min: Sjätte svenska hörnan. Inget mål. Jag har inte fakta, men mitt ögonmått säger att svenskorna är längre. Känns som att vi borde kunna knoppa in en boll.

43 min: Nu vrider Victoria Svensson ur några liter svett från sin tröja. Om vi undrade varför tempot är lågt...

40 min: Kanonläge för Sverige! En långboll från Sara Larsson letar sig fram till Victoria Svensson inne i straffområdet som tar ner och skjuter – utanför. Fan!

38 min: Det har blivit mer och mer folk på läktarna, men det enda som hörs är ett sorl. Inget händer i matchen. Tempot är så lågt att jag skulle kunna hänga med. Okej, det var att ta i. Men ni fattar var jag vill komma, va....?

34 min: Sara Thunebros frispark från långt håll tvingar fram en hörna. Sjögran är tillbaka på planen. Resultatlös hörna.

31 min: Sömnpiller senaste fem minuterna. Dött på läktarna. Noll intensitet på planen. Men nu kapades Therese Sjögran av Marisa Gerez och blir liggande. Sjögran linkar av planen med ont i högerbenet.

26 min: Mariela Coronel är nära att rinna igenom efter att Sara Larsson halvmissat. Men det svenska försvaret reder ut stormen när Coronel trampar på bollen. Puh!

23 min: Argentina spelar med en libero och lämnar oceaner av yta på kanterna. Östberg känns inte som en fartfantom som gör sin motståndare, men på vänsterkanten borde Caroline Seger ha lilla julafton. Schelin ser het ut och sätter snart en balja, tippar jag.

21 min: Dennerby varnade inför matchen för fult spelande argentiskor. Chavez verkar vara en sån. Ful eftersläng på Schelin nyss, som svarade med ”onda ögat”.

17 min: Kalabalik framför argentiska målvakten Vanina Correa efter att Therese Sjögran tagit sig runt på vänsterkanten och spelat in bollen i mitten. Victoria Svensson får bästa läget, men skottet fastnar i muren framför mål.

15 min: Therese Sjögran får ett Ronaldinho-läge några meter utanför straffområdet – men frisparken håller knappast brasseklass. Högt över.

14 min: Matchen fortsätter att promenera fram. Tur det så att jag hinner skriva. Smogen ligger tät inne i arenan och jag ska inte prata mer om svett, men... jag kan snart vrida ur några liter ur min piké...

11 min: Caroline Seger är nära att forcera in 1–0 i luftduell med den argentiska målvakten. Svenskan borde ha blivit avblåst. Å andra sidan skulle Gabriela Chavez fått gult kort när hon kapade Sara Thunebro i momentet innan. Känns som att domaren har lagt ribban högt och jag tror inte att det är svenskorna som tjänar på det. Sydamerikanskorna är benhårda.

10 min: Tempot är... lågt. Promenadtempo, typ. Men det är inte så konstigt. Det är fruktansvärt hett här inne på stadion. Men Sverige har i alla fall tagit kommandot så här långt och pressat fram tre hörnor på kort tid.

7 min: Fin intention igen av svenskorna. Fin boll av Nilla Fischer ut till Caroline Seger och inlägg till Victoria Svensson. Svagt avslut med huvudet, dock.

5 min: Om jag inte har sagt det tidigare heter domaren Dianne Ferreira-James och kommer från Guyana. Bara så att ni vet.

4 min: Lotta Schelin rundar ytterbacken och slår ett lågt inlägg, snett inåt bakåt. Tyvärr inte till rätt adress. Men bra intention.

Matchen igång: Argentina fick avsparken.

Strax före avspark: Det är lika kvavt och hett som mot Kina – men publiktrycket har, av förståeliga skäl, minskat kraftigt. Nu kör vi!

20 min före avspark: Jag kan inte svara på hur det gick till, men på något sätt är jag här i tid. Sverige ställer upp enligt följande: Hedvig Lindahl – Anna Paulson, Sara Larsson, Charlotte Rohlin, Sara Thunebro – Frida Östberg, Nilla Fischer, Therese Sjögran, Caroline Seger – Lotta Schelin, Victoria Svensson.

Jossan Öqvist är skadad och Frida Östberg ersätter. Östberg hade inte ett rätt som högerback mot Kina senast och att hon nu har flyttats upp på yttern känns obegripligt. Vi får väl se om det är ett genidrag av Dennerby. Personligen hade jag gärna sett att man flyttat ner Vickan på mitten och satsat på Landström från start. Men men... Jag är inte förbundskapten...

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS