”Jag är i bra form”

SPORTBLADET

Hånad Ronaldinho vill ge svar på tal i OS

Foto: Marcello, Ronaldinho, Alex Silva och Anderson ser ut att trivas på träningen inför OS-turneringen.

PEKING. Han har hånats för sin fetma.

Men inför OS i Peking slår Ronaldinho tillbaka mot belackarna:

– Jag är i bra form, säger han.

Brasilien inleder OS-turneringen mot Belgien på torsdag. I dag hölls en presskonferens i Shenyang med förbundskaptenen Dunga och storstjärnan Ronaldinho i huvudrollerna.

”Är i god fysisk form”

Skadedrabbade Ronaldinho, som hånats för sin vikt och usla form, sa:

– Även om jag inte har spelat en riktig match på fyra månader, så har jag tränat på bra. Jag känner mig bra och är i god fysisk form.

– Få spelare får möjligheten att spela två OS och jag är glad att få den här chansen.

Ronaldinho pratade även om övergången från Barcelona till AC Milan.

– Varje gång som en professionell spelare byter klubb är det en nystart. Det är en speciell händelse i min karriär och jag ska göra mitt bästa.

Aldrig vunnit OS-guld

Ronaldinho var med när Brasilien åkte ut mot Kamerun i OS-kvartsfinalen 2000. För fyra år sedan kvalificerade sig inte landet, som nu är revanschsuget.

Brasilien har nämligen aldrig vunnit OS. Två silver (Los Angeles 1984 och Söul 1988) samt ett brons (Atlanta 1996) har det blivit som bäst.

– Det som motiverar mig mest är chansen att skapa historia i brasiliansk fotboll och vinna den första guldmedaljen. Det är en viktig turnering, lika viktig för oss som VM och liknande stora turneringar.

Förbundskaptenen Dunga tror att laget kan göra underverk tack vare Ronaldinho:

– Med Ronaldinho i laget är kvaliteten på laget lika bra som det riktiga landslaget. Enda skillnaden är att vi bara har 15 dagar på oss att forma ett lag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS