Kompisfajten

SPORTBLADET

Fish slog ut killen som ska vara marskalk på det egna bröllopet

Mardy Fish har nått fjärde omgången i US Open.

Men lika lycklig som han var för att ha nått dit för första gången i sin karriär.

Lika olycklig var han för att behöva slå ut kompisen James Blake för att komma dit.

Foto: Motståndare – och kompisar. I natt slog Mardy Fish ut James Blake ur US Open. Nästa månad är Blake marskalk på Fish bröllop.

Mardy Fish och James Blake är kompisar och innan den avgörande matchen i den tredje omgången umgicks de båda ute i omklädningsrummet.

De är så bra kompisar att Blake nästa månad ska vara marskalk på Mardy Fish bröllop.

Men för två timmar fick de bortse från alla vänskapsband och gå ut på planen för att slåss om platsen i den 4:e omgången. En fight där Fish stod som segrare.

James Blake som var nioseedad i turneringen var den stora favoriten som dessutom spelade på hemmaplan. Hans högljudda anhängare som kallas ”J-Block” skrek och hejade på sin favorit. Fish kommenterade efter matchen att det kändes som att han haft 20 000 Blake-fans skrikande i örat.

– Det är en jobbig känsla att vara ute på planen när man är den stora favoriten och inte kan leverera sin bästa tennis, sa den besvikna Blake enligt AP.

Båda två gjorde misstag i matchen men till slut kom Fisher ut på den vinnande sidan. Han har aldrig tidigare kommit längre än den andra omgången i turneringen.

– Det var svårt att komma på ett bra sätt att reagera. Jag vill visa respekt mot James men samtidigt visa hur glad jag är för resultatet, sa Mardy Fish enligt AP.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis