JERRING-BRÅKET

avJohan Arvidsson

SPORTBLADET

Ridsportsförbundets röstkupp ska ge Rolf-Göran priset: ”Synd”

Här är röstchocken som kan knäcka Zlatan Ibrahimovic i kväll.

Rolf-Göran Bengtsson har kuppats förbi fotbollsstjärnan i slaget om Jerringpriset.

– Ridsportförbundet har legat på som fan, erkänner Radiosportens Annika Greder Duncan, som är prisansvarig.

Sportbladet kan i dag avslöja det hemliga röstbråket inför Idrottsgalan och utdelningen av det prestigefyllda Jerringpriset i Globen i kväll. Jättefavoriten Zlatan Ibrahimovic, som knockade alla och vann förra året efter att ha fått 31 procent av rösterna, har utsatts för en hästkupp.

Enligt säkra källor till tidningen har Rolf-Göran Bengtsson, som tog ett historiskt OS-silver i hästhoppning i Peking, kuppats förbi Inter-stjärnan efter den första delen av omröstningen.

”Alldeles överväldigad”

Svenska Ridsportförbundet har drivit en intensiv kampanj för sina medlemmar och till och med annonserat i tidningar för att få så många som möjligt att rösta på Rolf-Göran Bengtsson. Det erkänner nu Lotta Amnestål som är informationschef på Ridportförbundet.

– Leder Roffe före Zlatan? Oj! Jag blir alldeles överväldigad, säger hon.

– Vi har en annons på vår hemsida och har haft en i vår medlemstidning Tidningen Ridsport. Det är inte så att vi vridit om armen på våra medlemmar och krävt att de ska rösta 14 gånger var – det är dags att en ryttare tar hem priset nu!

Enligt uppgifter till Sportbladet har annonserna haft en explosionsartad genomslagskraft. Radiosporten, som instiftat priset, har mejlbombats och pepprats med telefonsamtal från Bengtsson-anhängare.

Annika Greder Duncan är ansvarig för Jerringpriset och kommer även att finnas med som sidekick till programledaren Peter Settman i kväll. Hon vägrar avslöja den aktuella ställningen men erkänner att kuppen skakat om rösträkningen.

”Lite missvisande”

– Ridsportförbundet har legat på som fan. Nu blir den här delen av omröstningen inte helt identisk med verklighetsbilden.

Enligt Greder Duncan har kuppen mest riktats mot telefonomröstningsdelen.

– Samma människor har ringt in och röstat flera gånger var.

– Trots att det inte handlar om något fusk kan jag tycka att det är synd att det blivit så här. Det blir som sagt lite missvisande.

Lotta Amnestål tar inte åt sig av kritiken.

– Rolf-Göran Bengtsson är gud i min värld. Jag tror att alla ridsportsintresserade tycker att det är hur stort som helst att han nominerats, och att han plötsligt leder över Zlatan – det är ju otroligt roligt och det är dags för honom att vinna nu.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ridsport