'Flash' tar timeout – ersätts av Rudholm

avAnna Andersson

Publicerad:
Foto: SCANPIX
Janne ”Flash” Nilsson.

Jan ”Flash” Nilsson tar en paus.

Och ersätts av Robin Rudholm.

– Det är ett av mina livs svåraste beslut att ta, säger Flash.

Den 51-årige legendaren kommer inte att köra TTA i år. Han väljer att ta en paus från racingen.

– Det är ett av mina livs svåraste beslut att ta, men tyvärr finns inte möjligheterna för mig att göra en ordentlig satsning på körningen och därför väljer jag att ta en paus i år. Mitt mål har varit att sluta med att köra den häftigaste och mest sportsliga racerbil som byggt i Sverige, men tiden räcker tyvärr inte till, säger ”Flash” i ett pressmeddelande.

Han kommer istället att koncentrera sig på sitt stall Flash Engineering. och på sitt arbete för serien TTA d'r han också är delägare.

– Det är helt enkelt inte realistiskt för mig att på rätt sätt genomföra alla dessa åtaganden och samtidigt satsa 100% på att tävla i Sveriges någonsin starkaste startfält som vi har i årets TTA, säger ”Flash”.

”Tråkigt, men...”

Han kommer att ersättas av erfarne Robin Rudholm som vunnit Porsche Carrera Cup Scandinavia tre gånger, 2004, 2010 och 2011.

– Tråkigt att ”Flash” gör ett uppehåll, men fantastiskt för mig. Jag är otroligt taggad och förberedd att få tävla med Flash Engineering, säger Rudholm.

– Det är med respekt som jag tar mig an den här utmaningen. För att lyckas i årets mästerskap måste allt stämma till 100% och man måste ligga på topp i allt från inställningar och förberedelser till fysisk kondition. Jag har aldrig varit i så här bra fysisk form, jag har två Carrera Cup-titlar i ryggen och jag kommer att arbeta tillsammans med ett av Sveriges absolut bästa team. Förutsättningarna finns där och jag kommer att ge allt. Min målsättning är toppen och man kan gott säga att den som blir mästare av TTA 2012 är snabbaste i Sverige.

Serien TTA kommer, precis som många andra motorevenemang, att TV-sändas av Viasat Motor. Säsongens startar i Karlskoga den 12 maj.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport