Annas motorlista 28/4

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Varje lördag – med Sportbladets
motorexpert Anna Andersson

Foto: BILDBYRÅN
Ekström jagar tredje titeln.

1 Mattias Ekström

Är alltid en favorit och är alltid sugen på en titel. Nu startar DTM-säsongen igen. Det handlar om tio lopp i flera europeiska länder och den startar och avslutas som vanligt på Hockenheim. Den här gången sänds serien också i svensk TV, TV 10.

2 Jorge Lorenzo

Vann motoGP-premiären i Qatar och nu väntar hans favoritbana, hemma-plan i Jerez. Där har han fyra segrar, två i 250 cc och två i motoGP.

Främst utmanas han av den regerande mästaren Casey Stoner, men han

hade problem med krampkänningar i armen senast och vet inte riktigt var han står. I moto2 finns självklart Alex Lundh med i säsongens andra lopp.

3 Sebastian Vettel

Vann sitt första F1-lopp för säsongen i Bahrain och han verkar ha blivit vän med sin Abbey. Han gick också upp i ledningen av VM och nästa lopp är Europapremiären i Barcelona den 13 maj.

4 Marcus Ericsson

GP2 är kvar i Bahrain och svensken var åtta i det första loppet. Det betyder att han har drömläge i dag – han startar från poleposition och har chans att ta årets första seger i sprintracet.

– Startar man från pole ska man vinna. Så vi satsar på det, säger han.

5 Felix Rosenqvist

Kör F3 Euroseries och EM för F3 i år. En seger i EM ger ett F1-test med Ferrari – och det vore ett bra steg för Felix som drömmer om formel 1. Serien sänds i Viasat Motor.

6 Antonio Lindbäck

Ska tillsammans med Andreas Jonsson och Fredrik Lindgren försvara Sveriges färger i Polens VM-deltävling i speedway.

7 Fernando Alonso

Medan HRT hoppar över F1-testet på Mugello den 1–3 maj och McLaren skickar testförarna satsar Ferrari hårt för att få fram en ny bil till nästa lopp i Barcelona (13 maj). Alonso sitter bakom ratten i två dagar, Felipe Massa bara en.

8 Maria Andersson

Tar över som kartläsare hos Patrik Sandell efter Staffan Parmander.

Parmander ska koncentrera sig på sitt arbete inom Sweden World Rally Team. Nästa rally för Sandell/Andersson är Rally Croatia den 24–26 maj.

9 James Key

Han lämnade Sauber för att syssla med LMP2, men nu kan den mycket erkände tekniske direktören vara på väg tillbaka till F1 – och Ferrari. Italienarna jagar folk och har redan skrivit kontrakt med aerodynamikern Ben Agathangelou som tidigare jobbat för Red Bull.

10 Eliseo Salazar

Chilenaren har kört Indy 500, Le mans 24-timmar, Monacos GP och Dakarrallyt. I helgen kör 57-åringen Argentinas VM-rally och Prodrive har sett till att han får köra MINI. Efter utflykten i rallly-VM tänker han sätta punkt för en mycket imponerande karriär.

MOTORSTOPP – Jan ”Flash” Nilsson

Ska inte köra TTA i år. Den 51-årige legendaren tar en paus från racingen. Han har för mycket att göra med sitt team Flash Engineering och TTA. Han ersätts av Robin Rudholm.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM