Tennis

Lindstedts OS-partner bakom finalförlusten i Wimbledon

SPORTBLADET

”Vilken jävla idiot”

Blåst på Wimbledontiteln – av sin dubbelpartner i OS.

Johan Brunström, 32, får se upp.

– Vilken jävla idiot, säger Robert Lindstedt, 35.

I dag väntar Paul Hanley/Julian Knowle i semifinal.
I dag väntar Paul Hanley/Julian Knowle i semifinal.

Sportbladet berättar den smått otroliga historien för Lindstedt och han kan bara garva åt eländet. Jonathan Marray sökte en medspelare inför Wimbledon och frågade Johan Brunström, som dock redan var uppbokad. När Brunströms gamle dubbelpartner Frederik Nielsen inte heller hade någon att spela med tipsade svensken om Marray. Den nykomponerade duon gled in i turneringen på ett wild card – och svarade för en praktskräll. I finalen besegrades Robert Lindstedt och Horia Tecau, som åkte på sin tredje raka finalförlust i Wimbledon.

Så hade det inte varit för Johan Brunström hade kanske Lindstedt stått där som segrare.

– Det är den sämsta nyhet jag hört sedan jag föddes, säger Lindstedt, som ska spela OS ihop med… just det, Johan Brunström.

– Men jag drar mig ur nu. Den grisen ska inte få spela. Jag vill bara gå och slå honom, fortsätter han och skrattar högt.

– Jag tar in Johan till OS och han tar ifrån mig min Wimbledontitel. Det känns ju väldigt bra. Nä, men det är ju faktiskt lite sjukt och lite roligt.

Lindstedt/Tecau är klara för semifinal i Båstad efter gårdagens seger mot Colin Ebelthite/Jamie Murray ­(7–6, 6–3).

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Tennis

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis