Titta, här är listan där Borg är i topp

Publicerad:

SPORTBLADET

Finansminister Anders Borg är landets mäktigaste person – inom pokern.

Det skriver Poker Magazine i sitt senaste nummer.

– Anders Borg är chefen för finansdepartementet och den som är högst ansvarig för att sköta statens finanser, skriver tidningen.

Anders Borg.
Foto: AP
Anders Borg.

Att det finns många som vill styra och vara med och bestämma inom pokervärlden råder det inga som helst tvivel på. Poker Magazine har i sitt senaste nummer gjort en lista på de 20 personer som de anser ha störst makt över svensk poker i dagsläget.

Borg toppar

Ettan på listan kommer Finansminister Anders Borg som tidningen tycker har mest makt. Så här skriver de om sitt val av etta på listan:

”Anders Borg är chefen för finansdepartementet och den som är högst ansvarig för att sköta statens finanser. Det var också han som startade den utredning som låg till grund för regeringens beslut 2007 om en framtida långsiktig och hållbar spelreglering. Direktiven för spelutredningen var hårt hållna och elaka tungor säger att syftet var att behålla monopolet i kom blev det hårt kritiserat, men vi kan förmoda att herr Borg ändå gnuggade händerna av förtjusning då inga förändringar i den svenska spellagstiftningen skedde och pengarna fortsatte rinna till statskassan”.

”Isildur” trea

Tvåa på listan är åklagaren Preet Bharara som driver målet mot bland annat Full Tilt Poker och Black Friday. Trea kom poker-Sveriges nya stora affischnamn, Viktor ”Isildur1” Blom, som trots sin tillbakadragna stil tar plats högst upp på listan. Poker Magazine placerar Martin Bengtsson, varumärkeschef för pokern på Svenska Spel, som fyra.

MiniMedia

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN