Falla om Nilsson: ”Inga sura miner”

SPORTBLADET

Stina Nilsson körde på Maiken Caspersen Falla i lagsprinten.

Nu har norskan dragit ett streck över händelsen.

– Gjort är gjort, inga sura miner, säger Falla.

Det hettade till i damernas lagsprint på onsdagen.

Sverige, Norge och USA slogs om guldet när Stina Nilsson råkade köra på Maiken Caspersen Falla, som rasade efter att ha fått nöja sig med brons.

– Hon (Stina Nilsson) knuffade mig. Jag tappade både fart och fokus. Jag är ledsen, det hade känts bättre om jag förlorat under de sista meterna, men i dag fick jag inte ens chansen, sa Falla.

Foto: LOIC VENANCE / AFP

”Har gratulerat henne”

Direkt efter loppet menade Stina Nilsson att hon ”gjorde det bästa av situationen”, men var desto mer ångerfull när hon gästade Kanal 5:s studio innan prisceremonin på torsdagen.

– Hon (Maiken) har inte sagt något till mig, men jag har förstått att hon var irriterad. Om det är något jag skulle vilja ändra på så är det att jag åkte in i henne, sa Nilsson.

Efter att de träffats på prispallen kommenterade Stina Nilsson händelsen så här:

– Det enda Maiken har sagt till mig är grattis, så det är det enda jag kan förhålla mig till, vad som skrivs i media känner jag inte till, säger Stina Nilsson.

Vad var det som du ångrade?

– Jag kan inte ångra, men jag tycker att det blev synd att det blev så. Jag tänkte ta fart över krönet och tänkte smita förbi och dra min linje men så kom jag ikapp Maiken för tidigt så min linje blev störd av hennes linje och hennes linje blev störd av min linje. Vi fick båda stanna upp och det var en väldig tur att vi stod på benen båda två, det hade inte varit kul om vi bådat ramlat...

Nu drar Falla ett streck över händelsen.

– Inga sura miner. Det är som det är i sprint. Jag har gratulerat Stina, säger hon efter medaljceremonin.

Hon fortsätter:

– Jag hade önskat att vi hade varit utan det som hände, det var ingen fördel för någon av oss. Men samtidigt är det så sporten är. Det finns inget gnabb. Det blev som det blev och gjort är gjort.

Falla siktar på revansch i söndagens tremil.

– Så här i efterhand märker jag att jag är nöjd med bronset, men det var ju inte helt optimalt. Så jag är verkligen motiverad.

OS-höjdare 23 februari 00:18