Hargins slumpmässiga val inför medaljjakten

Foto: PONTUS ORRE
SPORTBLADET

PYEONGCHANG. Ole, dole doff. 

När Mattias Hargin väljer skidor till OS-slalomen är det slumpen som avgör. 

– Jag klunsar med mig själv och så ser jag om höger eller vänster vinner, säger han. 

Det har pratats mycket om den aggressiva snön i Pyeongchang. Inför herrarnas slalom har arrangören tagit beslutet att inte vattna backen. Åkarna får heller ingen hangåkning vilket innebär att man får testa backen innan tävling. 

– Jag vet inte varför de inte vattnar. Vi har inte fått någon förklaring till varför de inte gör det. Men jag antar att de tycker att det är så pass okej ändå. Men att de inte kör hangåkningen kan kanske betyda att det är alltför bra, säger André Myhrer. 

Myhrer är det största svenskhoppet i torsdagens slalom, men Mattias Hargin hoppas kunna överraska. 

– Jag är där jag hoppades att jag skulle vara inför OS. Sedan är man en liten underdog. Jag har inte resultaten som gör att jag är en av killarna som ska ta medaljer. Men känslan är bra. 

”Är förberedda”

Hargin har inför OS-starten prövat ut ett par helt nya skidor och har nu två par att välja mellan. 

 Jag fixade ett par nya pjäxorna också men dem använde jag i Hammarby. Skidorna drog jag av andra åket i Schladming också bara för att få ett race innan för jag hade den funderingen att det kunde vara bra för OS så jag hade en liten tanke där. 

Hur tar du beslutet vilka du ska välja? 

– Jag klunsar med mig själv och så ser jag vem som vinner, höger eller vänster. Nej, men jag har typ bestämt mig. Det blir nog de nya. Jag sa redan första dagen ”de här race:ar vi på”. 

Även Myhrer har bytt skidor inför slalomen. 

– Jag har faktiskt gått tillbaka till en skida som jag hade i början av säsongen som jag körde på i Levi. Den känns ganska bra. Vi är förberedda, säger han. 

OS-höjdarna – 22 februari 00:18

LÄS MER: OS TV-tider fredag 23 februari
LÄS MER: OS 2018: Alla dagar, alla grenar
LÄS MER: Medaljligan i OS 2018
LÄS MER: OS resultat 2018: Gren för gren

ARTIKELN HANDLAR OM