Sandell tvingades bryta i Portugal

avAnna Andersson

Publicerad:

Drömmen om en toppplats
krossad för svensken

Foto: GETTY IMAGES
Patrik Sandell.

Patrik Sandell hoppades på en riktigt bra placering.

Men det satte en trasig fjädring stopp för.

Han tvingades bryta i Portugal.

Svensken och hans kartläsare Maria Andersson låg länge fyra i Portugals VM-deltävling i rally, men på den 14:e specialsträckan blev de stående.

En trasig fjädring gjorde att ekipaget tvingades bryta för dagen.

– Vi körde på som vi skulle utan att ladda. Men i en högerkurva så snurrade bilen plötsligt runt så vi stod åt fel håll. Vi förstod först inte vad som hade hänt utan vände runt och skulle börja åka igen, men då kände vi direkt att ena hjulet hade vikt sig under bilen, säger Patrik Sandell till sin hemsida.

Han och Maria startar om under söndagen, men med 15 minuters tidstillägg och de lär inte ha någonting med toppstriden att göra.

– I dag handlade det mest om att hålla placeringen. Men imorgon har vi inget att förlora längre så då blir det mer attack som gäller, säger svensken.

Hirvonen leder

I toppen är det fortfarande Citroëns Mikko Hirvonen med tiden 2:59:33,6. han kunde utöka sitt försprång till tvåan Mads Österberg, Norge, som kör tillsammans med svensken Jonas Andersson (1.11,9 minuter) och trean Jevgenij Novikov är lite mer än 29 sekunder efter det skandinaviska ekipaget.

– Men det är en dag kvar och vi måste se till att vi tar oss i mål, säger Hirvonen som satsar för att ta sin första seger med sitt nya team till motorsportmagazin.

– Det är svårt, för  rätt som det är så hör man en massa ljud från bilen och då börjar tankarna snurra i huvudet.

Petter Solberg, som tvingades bryta under fredagen startade igen under lördagen och gjorde allt för att jaga ikapp killarna i toppen, han var snabbast under fyra av de sex specialsträckorna och klättrade till fjärde plats. Sedan så gick servostyrnignen sönder och han ramlade ner till plats fem.

– Bilen är fantastisk och det är verkligen roligt, säger han.

– Och i morgon måste vi attackera igen.

Tävlingen avslutas i dag, söndag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally