Annas motorlista 18/2

avAnna Andersson

Publicerad:

Han tar pole position

Foto: AP
Michael Schumacher först att ta plats i Mercedes nya bil.

1) Michael Schumacher
Alla inom F1 väntar på en sak. Mercedes nya bil. Den kommer till nästa F1-test som startar den 21 februari och den sjufaldige världsmästaren är först med att ta plats i förarsätet.

2) Petter Solberg
Bristen på snö ställde till problem under Rally Sweden. Solberg sa det som många av rallystjärnorna tänkte - Svenska rallyt ska köras på snö. Därför vill han och många andra se ett utökat samarbete med Norge till nästa år.

3) Pontus Tidemand
Han vann den första deltävlingen i rally-SM och är favorit inför den andra deltävlingen som startade i går. Efter den första specialsträckan i Sandviken har han ledningen tillsammans med sin kartläsare Emil Axelsson. Tävlingen avslutas i kväll.

4) Jorge Lorenzo
Vill ta tillbaka VM-titeln i motoGP. Han tror att det är tre man som kommer att slåss om den 2012:
- Casey Stoner, Dani Pedrosa och jag.
5) Adrian Newey
Har Red Bulls designgeni talat sanning? Är de två hålen i fronten av bilen till för att kyla föraren? Ja säger britten, men F1-externa tvivlar och nu diskuteras det om Red Bull bryter mot reglerna eller inte.

6) Robin Friberg
Han och Mattias Adeilsson är uttagna i Svenska Bilsportförbundets Junior Elitsatsning (JES) tillsammans med Linus Johansson. Förhoppningen är att få fram svenska rallyförare som håller en håg internationell klass.

7) Valtteri Bottas
Han kan mycket väl vara nästa nordbo med en fast plats i F1. Han är testförare hos Williams och ska köra i Barcelona nästa vecka. Även McLaren satsar nordiskt, dansken Kevin Magnussen får ta ett steg uppåt i deras juniorprogram, ska köra simulatorn i år och juniortesterna i Abu Dhabi.

8) Fredrik Larsson
Blir stallkompis med Richard Göransson och Martin Öhlin hos West Coast Racing i TTA.
9) Vitalij Petrov
Är tillbaka i F1. Han ersätter Jarno Trulli hos Caterham med omedelbar verkan. Trulli som körde sin första F1-säsong 1997 lämnar därmed sporten och för första gången sedan 1970 är det ingen italienare med i F1.

10) John Hopkins
 Amerikanen har ofta otur. Superbikeföraren fick en ny fraktur på handen när han kraschade under ett test. Det betyder att han måste opereras, för 29:e gången. Nu missar han VM-premiären i Australien och det tar mellan fyra och fem veckor innan han kan vara tillbaka på cykeln. Nästa deltävling avgörs på Imola om sex veckor.

Motorstopp
Pedro de la Rosa
F1-stallet HRT klarade inte FIAs krocktest och ska därför inte vara med i testet nästa vecka.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM