GLÖDHET

avMats Wennerholm

Sanna kan vinna en miljon dollar – även nästa år

Susanna Kallur gjorde sin sista tävling för säsongen i GP-finalen i Stuttgart idag.

Men trots att hon blev diskad i säsongsavslutningen kan hon kosta på sig att jubla.

100 häck blir Golden League-gren även nästa år – och chansen att vinna en miljon dollar.

Foto: Foto: GETTY IMAGES
Superform Susanna Kallur slog sitt personliga rekord på Golden League i Berlin. Det nya rekordet lyder på 12,49.

De sex Golden League-arrangörernas ord väger tyngst när det gäller vilka grenar som ska ha Golden League-status nästa säsong.

– Jag vet att både Zürich och Oslo vill ha 100 häck på programmet. Så allt talar för att det blir så. Det är en spektakulär gren och Susannas tre raka segrar har inte gjort den mindre attraktiv, säger Sannas manager Daniel Wessfeldt.

Redan inför årets Golden League tog de sex arrangörerna beslutet att satsa mer på europeiska stjärnor, eftersom samtliga galor avgörs i Europa.

Har vunnit tre raka

Susanna Kallurs tre raka segrar mot amerikanskan Michelle Perry har gjort 100 häck ännu hetare.

Svenskan är den enda europé som lyckats vinna mer än en gång på en sprintdistans (100–400 m och 100 och 110 häck) på hela säsongen.

Det säger något om den status Sanna skaffat sig i en gren som efter öststaternas sammanbrott nästan totalt dominerats av USA, Kanada och Jamaica.

Även Carolina Klüft kan få chansen i alla sex Golden League nästa säsong.

– Det mesta pekar på att det blir damer längd i stället för stavhopp för damer. Det är redan klart att Jelena Isinbajeva inte får chansen att försvara sin delade jackpot-seger, säger Wessfeldt.

De sex Golden League-arrangörerna har ett förberedande möte under den här helgen i Stuttgart, men riktlinjerna är redan klara.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott