Veckans motorlista

SPORTBLADET

... med Anna Andersson

Foto: Schumi.

1 (1) Michael Schumacher

Fernando Alonso leder VM och kommer med största sannolikhet att ta hem titeln. Men han får ursäkta. I helgen kör den störste av dem alla sitt sista lopp och han har fortfarande en mikroskopisk chans att vinna. Det krävs att han vinner loppet, samtidigt som Fernando Alonso bryter eller inte blir bättre än nia.

Spanjoren behöver bara en ynka poäng för att vinna.

– Ibland kommer tankarna och jag inser att det är mitt sista lopp i karriären, då känns det riktigt konstigt. Men totalt sett är jag avslappnad och det känns precis som vanligt, säger den sjufaldige tyske världsmästaren Michael Schumacher.

– Det snackas om comeback, men jag tar inte ett beslut att lägga av om jag ska komma tillbaka. Jag är inte intresserad av några andra serier, i alla fall inte för tillfället.

Kval i kväll kl 19.00 TV 6. Loppet, TV 6, söndag kl 18.30, RTL 18.00.

2 (1) Valentino Rossi

En tävling återstår av årets MotoGP, då tar Valentino Rossi ledningen i VM. Den fantastiske italienaren slutade tvåa i Portugal samtidigt som Dani Pedroso krockade med lagkompisen och VM-ledaren Nicky Hayden. Nu leder italienaren med åtta poäng inför avslutningen nästa vecka.

3 (-) Sebastian Hohentahl

Ett stort grattis till segern i brittiska formel Renault! Han är den förste svensk någonsin som lyckats vinna det prestigefyllda mästerskapet. Den 21-årige dalmasen hade samma poäng som irländaren Paul Hogan, men vann tack vare fler segrar (sju stycken).

4 (-) FIA ETC

Fyra svenska förare är med och gör upp om vem som är Europas bästa standardvagnsförare. I FIA European Touring Car Cup samlas de bästa förarna från de nationella standardbilsmästerskapen och tävlar om två individuella titlar. Dessutom avgörs en nationstävling. För Sverige kör Mattias Andersson (Alfa Romeo), Tomas Engström (Honda), Calle Rosenblad (BMW) och Robin Rudholm (BMW).

Eurosport söndag 16.15.

5 (-) Audirykten

Audi försöker allt för att få Michael Schumacher att köra­ DTM för dem och funkar inte det vill de att han ska köra Le Mans 24-timmars för dem.

–Jag kan tänka mig att en kille som vunnit allt utom just Le Mans ser det som en utmaning, säger Audis sportchef Wolfgang Ullrich.

6 (-) Sebastian Vettel

19-åringen som är testförare för BMW är tysken som ska bära Michael Schumachers arv vidare. Han har imponerat stort på träningarna i år och bildar tillsammans med Nick Heidfeld och den unge polacken Robert Kubica BMW:s trio för nästa säsong.

– Det är ett ungt och lovande lag, vi har tre förare som alla kan vinna lopp. Två kan vinna nu, den tredje inom något år, säger BMW:s Mario Theissen.

7 (-) Rally-VM

Marcus Grönholm vann Turkiets VM-rally i Sebastien Loebs frånvaro. Han är nu 25 poäng bakom fransmannen i sammanställningen, med 30 poäng kvar att köra om.

8 (-) F1-skvaller

”Det sägs att politik aldrig blir långtråkigt. Om två år kan vi diskutera det.” Renaultbossen Flavio Briatore är sugen på en ny karriär, som politiker.

Nästa år får samtliga stall bara använda sig av två bilar på fredagen, men de får köras av tre förare.

Träningen har också förlängts från 60 till 90 minuter.

9 (-) JVM

I rallysportens JVM vann PG Andersson Turkiets deltävling, men han uteslöts sedan en funktionär uppgett att svensken tagit otillåten hjälp. Det gör att Urmo Aava, Estland vann och nu leder mästerskapet med en poäng före Andersson.

10 (-) Tony Rickardsson

Speedwaymästaren gör en fortsatt satsning på Porsche Carrera Cup. Han har testat STCC-bilar, men väljer att göra en satsning på att bli topp tre i Carrera cup eftersom de får köra världsfinalen i Daytona nästa år.

Motorstopp

Anna Andersson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport