Canal+ Sport missar festen

SPORTBLADET

Jag var lite orolig över att vädrets makter skulle ställa till det för gårdagens allsvenska matcher. Den inkommande stormen verkade vara det enda som skulle kunna sabotera guldstridsrysaren.

Nu höll sig stormen i schack och fotbollen fick stå för hela dramatiken.

Men i Canal+ Sport hände det inte mycket vid sidan av matchen mellan AIK och IFK Göteborg.

Med bara tre omgångar kvar av en supertät allsvensk säsong tycker jag att Canal+ hade kunnat gjort något extra av sändningen. En slutspurt.

Några gäster i studion och ett eller två angelägna reportage, mer hade inte behövts för att ge sändningen extra tyngd.

Bra förhansinslag får allt att kännas mer genomarbetat och ger tittaren bonusgodis.

I och för sig gör Canal+ inte fel som satsar på att sända så många matcher som möjligt. Om de bara sänt en match hade de kunnat lägga allt krut på bara den.

Det var roligt när Arne Hegerfors efter matchen började prata med Daniel Tjernström utan att få något svar. Efter en stund fick Arne syn på Tjernström på planen i färd med att försöka hinna tacka supportrarna före intervjun.

Bara två personer i studion efter match skapar ingen dynamik. Trots att Pelle Blohm vågar säga vad han tycker och stundtals sticker ut hakan blir det aldrig riktigt intressant.

Eller så är det bara det att man blivit så van med TV4:s och SVT:s ständigt fullmatade studios. För att det inte finns någon Jihde-, Wikegård- eller Sladjan-typ som sätter sin prägel på hela sändningen.

I Canal+ får sporten tala.

Kanske ska man se det som en andningspaus där ens eget sinne får tänka fritt utan att någon färgstark karaktär stjäl hela showen, suger åt sig varje gnutta uppmärksamhet.

För mig som är klubblös när det gäller allsvenskan är den här rafflande guldstriden den ultimata underhållningen. Jag kan bara luta mig tillbaka, njuta och glädjas - vilket lag som än vinner.

Bäst

Sämst