Längdskidor

Tungt, Sverige

Av: 

Jim Jaber

SPORTBLADET

Norska herrarna briljerade i Ryssland – Emil Jönsson diskad i A-finalen

Emil Jönsson var Sveriges stora hopp i herrarnas A-final i sprinten i Rybinski.

Men Jönsson straffade ut sig efter en tjuvstart och fick nöja sig med en sjätteplats. Samma placering som Anna Dahlberg bärgade i damsprinten.

Emil Jönsson – bäste sprintsvensk i dag.
Emil Jönsson – bäste sprintsvensk i dag.

Herrarna kunde ha önskat sig ett bättre upplägg i kvartsfinalen. Fyra av fem svenskar hamnade i samma heat. Men trots mardrömslottningen fick de blågula maximal utdelning.

Tre svenskar tog sig vidare från ”svensk-heatet” – Emil Jönsson och Thobias Fredriksson direktkvalade och unge löftet Robin Bryntesson på tid. I det femte kvartsfinalheatet blev Björn Lind tvåa vilket gjorde att även han tog sig till semifinal.

Jönsson mot fem norrmän

I det första semifinalheatet blev Robin Bryntesson trea efter att finländaren Strandvall ramlat. En placering som inte räckte till A-final i ett långsamt heat.

De blågula förhoppningarna stod istället till de tre svenskarna i semifinalheat 2, Jönsson, Fredriksson och Lind. Men om svenskarna hade maximal utdelning i kvarten gick det sämre nu. Lind kroknade innan upploppet och Fredriksson blev femma. Endast Emil Jönsson, tvåa i heatet, tog sig vidare till A-final – i sällskap med fem (!) norrmän.

Väl där slutade A-finalen innan den ens börjat för Jönsson. Svensken diskades efter en tjuvstart och de fem norrmännen kunde lugnt göra upp om segern. Vann gjorde Anders Gloersen före Ola Vigen Hattestad och Oystein Pettersen.

Även i B-finalen gjorde svenskarna en slät figur, även om Bryntesson får godkänt för sin hittills bästa placering i karriären (10:a). Björn Lind blev elva, Thobias Fredriksson tolva.

Dahlberg i A-final

Två svenskor deltog i damernas sprinttävling. Bäst gick det för Anna Dahlberg som tog sig ända fram till A-final efter att ha blivit trea i kvarten och fyra i semin men ändå tagit sig vidare på bästa tid.

Väl framme i A-final orkade Dahlberg inte blanda sig i striden om pallplatserna. Dahlberg stumnade innan upploppet och blev sexa – sist i A-finalen. Starkt ändå av Dahlberg, som gjorde comeback i helgen efter en hälseneskada. Damernas A-final vanns av amerikanskan Kikkan Randall. Hennes första seger i världscupen.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor