Storklubb jagar Risp

SPORTBLADET

Affär klar inom kort: ”Ett steg i rätt riktning”

Fredrik Risp, 26, jagas av turkiska storklubben Trabzonspor.

Prislappen på svensken är runt 20 miljoner kronor.

Och en affär kan bli av inom kort.

– Förhandlingar pågår men ingenting är klart, säger han till Sportbladet.

Foto: Förhandlingar pågår. Fredrik Risp jagas av turkiska storklubben Trabzonspor.

Mittbacken gör succé i turkiska Gençlerbirligi och har mer än sexdubblat sitt marknadsvärde sedan han kom från IFK Göteborg sommaren 2005. Risp rankas numera som en av ligans bästa försvarare.

– Det har gått väldigt bra hela hösten, både för laget och för mig personligen. Vi har tagit 13 poäng på de fem senaste matcherna och jag trivs bra i stan och i laget. Men visst känner jag mig redo för större utmaningar.

Smickrad

Trabzonspor är en av landets fyra största klubbar och slutade fyra i ligan i fjol. Men laget har haft en tung säsong så här långt och ligger först på 13:e plats.

Enligt turkisk media är Trabzonspor nu berett att betala 37 miljoner kronor för Gençlerbirligis två bästa spelare – Risp och mittfältaren Ayman.

– Smickrande och intressant så klart. En flytt dit vore ett steg i rätt riktning med tanke på landslaget. Jag har pratat med deras tränare och vet att klubbarna förhandlar. Kommer de bara överens så ordnar det sig nog med mitt personliga kontrakt också. Vi får se vad som händer de närmsta dagarna, säger Risp.

Pengar till IFK?

En affär kan innebära klirr i IFK Göteborgs sinande kassakista. Tre miljoner är en realistisk summa.

– Jag vet faktiskt inte om vi har någon vidareförsäljningsklausul, men jag tror det. Jag är på semester nu och får kolla på det när jag kommer hem, säger sportchefen Håkan Mild.

Markus Eriksson