Lauda: Det var hans bästa lopp någonsin

SPORTBLADET

Michael Schumacher gjorde sitt livs lopp – det gav honom initiativet i VM-kampen.

Foto: Sexa i starten, etta i mål. Michael Schumacher har vittring på sin åttonde titel.

Han startade som sexa, med konkurrenten Fernando Alonso i pole position.

Men när tysken behöll intermediatedäcken – trots att det var på väg att torka upp – samtidigt som spanjoren valde att byta framdäck kom det stora avgörandet. Tysken tog sig enkelt förbi och när Renaultföraren på grund av slarv sedan blev stående i 19 sekunder under nästa depåstopp avgjordes loppet.

Och kanske hela VM.

Kalla däck

– Nyckeln var att vi behöll intermediatedäcken. Vi bytte däck vid perfekt tidpunkt, då de gamla förlorade fäste, säger Michael Schumacher.

Han låg då tvåa efter Giancarlo Fisichella, Renault, och gjorde bytet ett varv tidigare än vad italienaren gjorde. När denne kom ut med nya däck på banan var de kalla och tysken kunde ta sig förbi och ta årets sjunde seger.

– Jag visste att kurva ett var svår, det har varit tydligt ända sedan träningen. Jag gick in försiktigt, men behöll farten eftersom Giancarlo kunde göra ett litet fel. Jag kom förbi på insidan och det gav mig segern.

Och ledningen i mästerskapet när nu två lopp återstår.

Fokuserad

– Michael gjorde nog sitt bästa lopp någonsin, säger den trefaldige världsmästaren Niki Lauda till RTL.

– Alla snackar om att han gör misstag när han är pressad, men det stämmer inte. Han gör misstag när han tänker på någonting annat. Nu har han tagit beslutet att lägga av och är helt fokuserad. Han gör inga fler misstag i sin karriär.

Om Niki Lauda har rätt avslutar Michael Schumacher sin karriär som åttafaldig världsmästare 22 oktober.

VM-ställningen

Anna Andersson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport