Robin Söderling vidare i Stockholm Open

SPORTBLADET

Enkel seger för nyblivne DC-hjälten

Förra året hann Stockholm Open inte ens börja innan det var över för Robin Söderling.

Då handlade det om en knäoperation och bråk i Davis Cup-laget.

På måndagen var han tillbaka i turneringen, som segrare och nybliven DC-hjälte.

Belgiern Christophe Rochus gav aldrig några som helst problem, vinsten i två raka set (6–2, 6–1) var aldrig hotad och Söderling är därmed den förste av svenskarna att gå vidare i årets turnering.

För hans personliga del kunde heller inte skillnaden vara större från förra året. Då blev det inget spel alls i Stockholm Open, i stället fick han lämna återbud för knäoperation. Samtidigt handlade det mesta under turneringen om Söderlings och det övriga DC-lagets bråk att han inte kom till spel i bortamötet mot Indien.

Men för ett par veckor sedan hjälpte han till att säkra förnyat kontrakt i elitdivisionen för DC-laget genom vinsten borta mot Brasilien och fortsättningen av tennissäsongen kan nu bli riktigt lyckad för svensken.

– Det positiva med min operation var att jag fick tid att träna mycket som jag inte kunde träna annars som fys. Sedan har jag ju ett bra utgångsläge nu eftersom jag inte spelade på fyra månader efter operationen så har jag inga poäng att försvara och alla chanser att avancera på rankingen, säger han.

I så fall kommer han förmodligen närmast behöva göra som 2003 – besegra Jonas Björkman i Stockholm Open. Björkman blir troligtvis nästa motståndare i andra omgången då han får gälla som favorit mot holländske kvalspelaren Peter Wessels.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis