Svenska debutanten skrällde på 800 meter

Foto: BILDBYRÅN
Lovisa Lindh
SPORTBLADET

Zürich. Inför hade hon klart sämst tid i sitt försöksheat.

Men Lovisa Lindh fick till sitt livs 800-meterslopp och persade med en sekund och gick vidare på placering.

– Fantastiskt!, säger hon.

Igår var det Andreas Almgren och Johan Rogestedt som imponerade och tog sig vidare från försöken på 800 meter. Och i dag fortsatte de svenska medeldistansframgångarna.

Lovisa Lindh, 23, gick in i det första försöksheatet med klart sämsta årsbästa och personliga rekord, 2.02,74. Men efter ett klokt disponerat lopp hade hon kontakt in på upploppet och började plocka placering efter placering tills hon gick in i mål som trea, vilket betydde säkert avancemang till semifinal.

– Fantastiskt. Det är det man önskar, det är så det ska vara, säger hon.

Helt enligt planen

Hade du trott att du kunde gå på placering inför loppet?

– Min förhoppning var att gå till semifinal. Men sen när jag såg heatet i går kände jag att det kunde bli tufft. Isländskan öppnar alltid tokfort så jag tänkte att det finns en möjlighet men annars så kan jag gå på en av fyra tider. Så på upploppet tänkte jag att jag måste bli fyra för att ha chans på tid men så tog jag en till, säger hon och berättar att loppet gick helt enligt plan:

– Taktiken var att ligga med. De hade gjort snabba tider allihopa tidigare så det vara bara att hoppas på topp tre annars få en bra tid och nu blev det ju båda två så det var ju käckt.

Tiden var faktiskt den sjätte bästa i hela försöksomgången.

Semifinalerna avgörs imorgon klockan 18.38.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott