Vann 100 miljoner – går till ny attack

SPORTBLADET

One Drop-vinnaren Daniel Colman fortsätter såga pokern: ”Ett skadligt spel...”

Han vann 102 miljoner kronor och försvann.

Sedan gick han till rasande attack.

Nu delar pokerstjärnan Daniel Colman ut ytterligare en känga.

– Jag bryr mig inte om poker, säger han.

Amerikanske pokerproffset Daniel Colman vann under poker-VM i Las Vegas tidigare i år "The Big for One Drop" och 102 miljoner kronor. Den största prissumman som någonsin delats ut i pokersammanhang. Efter segern flydde han scenen utan att lämna några intervjuer, och gick sedan till rasande attack mot pokeretablissemanget. Colman menade på att han inte var skyldig spelet som gjort honom till mångmiljonär någonting. Nu väljer han att ta bladet från munnen igen, och delar ut ytterligare kängor till pokervärlden. Det uppger den danska pokersajten pokernyhederne.com.

”Sett den fula sidan av denna värld”

Den unge amerikanen är känd som en av världens bästa pokerspelare på nätet, men även live har han firat stora framgångar. Colman har valt att gå sin egen väg, och fick utstå massiv kritik efter att han flydde scenen utan att lämna några intervjuer. I pokerforumet TwoPlusTwo.com förklarade han sitt beteende.

– Jag har spelat tillräckligt länge för att se den fula sidan av denna värld, jag skulle aldrig rekommendera någon att försöka som pokerproffs, sa han då.

Till attack på twitter

Daniel Colman har haft en profil på twitter länge, och har nu också skrivit sina första inlägg. Där talar Colman ut om kontroversen han skapade med sitt beteende efter One Drop-segern. Med sju långa tweets rättfärdigar han sin tystnad och förklarar att han inte har mycket till övers för poker.

– Poker är ett skadligt spel, och jag bryr mig inte om poker. Jag ser det bara som en distraktion för människor, som alla andra sport, tv-serier och filmer. Det tar bara fokus från de saker som är viktiga i människors liv, skriver han.

Colmans tweets har fått massiv uppmärksamhet från pokerentusiaster och kollegor världen över.

– För mig är det en mycket stor framgång om vi genomför solidaritet och kan få alla på botten att lyfta några steg på stegen. Det kan göras så fort vi slutar idolisera de som lyckas komma till toppen, fortsätter han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker