”Vi har gråtit i flera veckor”

SPORTBLADET

Wikström berättar om pojkvännens svåra sjukdom: ”Har varit jättetufft”

ÅRE. Emelie Wikström var sexa på OS – men petades från VM.

Nu berättar hon om pojkvännens svåra sjukdom.

– Han har inte haft sitt liv det senaste halvåret. Det har varit jättetufft, säger 22-åringen och kämpar mot tårarna.

Foto: Emelie Wikström och sambon Johan Glad.

Emelie Wikström hade en bra säsong i fjol och var sexa på OS. Men den här säsongen har inte blivit som hon tänkt. Wikström hade en 14:e plats som bäst inför VM och petades från den svenska truppen.

I Åre stod hon för en 20:e plats och kände äntligen att hon fick lite positiva besked. Men Wikström ser fram emot att få lite vila.

– Det ska bli skönt att få hämta ikapp lite energi. Jag känner att det är total pyspunka på mig just nu. Det har varit mycket den här säsongen. Träning och allt har gått jättebra, men det började fel och så fortsatte det mönstret.

Vad är det som har varit mycket?

– Jag har haft en pojkvän som varit sjuk i tre och ett halvt år som varit väldigt dålig sista halvåret så det har varit jättetufft.

”Har inte haft sitt liv”

Wikström kan inte hålla tårarna tillbaka när hon fortsätter:

– Han har jätteallvarlig astma och legat inne på akuten i omgångar. Han har inte haft sitt liv det senaste halvåret och sovit 15-20 timmar per dygn så det har varit jättetufft.

Har det påverkat skidåkningen?

– Det är inte bara det. Det började i levi och gick inte bra. Jag tappade självförtroendet, tufft hemma. De tär många delar som varit där och gjort att det inte funkat.

Wikströms pojkvän och sambo Johan Glad mår nu äntligen bättre.

– Han mår jättebra. För sex veckor sedan hittade de vad det är. Han har haft det supertufft, men nu är vi bara superglada och har gråtit av lycka i flera veckor så nu ska vi åka till Thailand och fira.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint