Jimmy Eriksson

Eriksson satsar mot mästartiteln

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

”Det är både min och teamets målsättning”

Ifjol körde Jimmy Eriksson in en fjärdeplats.

Nu satsar han mot en seger i serien som levererar mästare  till F1.

– Det är både min och teamets målsättning.

23-åringen från Skåne är nu klar för sin tredjesäsong i GP3, mästerskapet är en supportklass till F1. Förra året vann han två lopp, tog fem pallplaceringar och slutade fyra i mästerskapet. Nu har han förlängt kontraktet med Koiranen GP  från Finland.

– Jag trivdes väldigt bra hos Koiranen GP förra säsongen, och jag är glad att få fortsätta jobba tillsammans med dem även i år, säger Jimmy Eriksson i ett pressmeddelande.

–  Vi vann två race ihop i fjol och visade att vi hade farten som krävdes för att slåss allra längst fram i fältet. Tyvärr hade vi en hel del oflyt under den andra halvan av säsongen och föll ur kampen om titeln, men det gör bara min revanschlust ännu större i år.

Fostrat F1-förare

Mästerskapet har fostrat flera F1-förare och tidigare mästare som Valtteri Bottas, numera Williams F1 och Daniil Kvyat, Red Bull är numera etablerade i racingens kungaklass.

– Både min och teamets målsättning är att vinna mästerskapet, och även om det naturligtvis blir allt annat än enkelt tror jag att vi har minst lika goda möjligheter som någon annan. Jag är enormt laddad och beredd att göra allt som krävs.

Han blir teamkollega med Matt Parry från Storbritannien och Adderly Fong, Kina. Mästerskapet inleds i Barcelona den 8-10 maj och det är totalt 18 deltävlingar fördelade på nio racehelger.

ANNONS

Missa inte! Malmö möter Sivasspor i Europa League-kval ikväll. Spela på Oddset!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Jimmy Eriksson

GP3 Series

Motorsport