Hansdotter slutade tvåa två gånger om

SPORTBLADET

Bakom Shiffrin i Meribel och slalomcupen

Frida Hansdotter avslutade säsongen på samma sätt som så många gånger tidigare i vinter.

Tvåa bakom suveräna Mikaela Shiffrin.

– Självklart är jag lite besviken, det är alltid Shiffrin som slår mig, roligare om det varit någon annan ibland, säger Hansdotter till SVT.

Frida Hansdotter hade en minmial chans att vinna den totala slalomcupen inför säsongens sista tävling i franska Meribel. För det krävdes att Hansdotter skulle vinna samtidigt som vinterns suverän, Mikaela Shiffrin, inte fick komma bättre än 16:e.

– Det krävs att hon åker ur för sämre än plats 15 hamnar hon inte, sa Hansdotter inför tävlingen till SVT.

Hansdotter inledde också tävlingen väldigt starkt. Ledde efter första åket men Mikaela Shiffrin var tvåa, sju hundradelar bakom.

I det andra åket var det många av toppåkarna som fick problem. Sikten var avsevärt mycket bättre för de sämre placerade åkarna med tidiga startnummer.

– Sikten gör väldigt mycket här i andra åket, det är väldigt, väldigt tufft för toppåkarna, sa SVT:s expert Pernilla Wiberg.

Men fyran Tina Maze och trean Veronika Velez Zuzulova pallade för trycket även i åk två och när Mikaela Shiffrin därefter gick i mål som ny ledare stod det klart att hon säkrat segern i slalomcupen.

”Har inte nått mitt max”

Hansdotter gjorde ändå allt hon kunde för att avsluta säsongen med en seger och höll sin ledning genom hela loppet fram till sista delen då hon tappade. Tillslut slutade hon sju hundradelar bakom Shiffrin i mål.

– Jag är jättenöjd med säsongen men lite besviken på att jag inte fick vinna idag, men Shiffrin är en supertalang och hon var otroligt snabb i sista delen., säger Hansdotter.

– För att slå henne krävs det att jag gör två kanonåk vilket jag inte gjort under säsongen. Jag har inte nått mitt max ännu, även om jag har en väldigt hög lägstanivå, avslutar Hansdotter.

Övriga svenskar var Anna Swenn-Larsson, 14, Maria Pietilä-Holmner, 15, Emelie Wikström, 18 och Charlotta Säfvenberg som körde ur i det andra åket.

ARTIKELN HANDLAR OM