Lindell Vikarby tog brons i VM

BEAVER CREEK. Hon har tampats med ryggproblem hela säsongen.

Men Jessica Lindell Vikarby fick revansch efter OS och tog karriärens första VM-medalj efter bronset i storslalom.

– Jag har väntat i sju VM och tre OS, säger 31-åringen.

Jessica Lindell Vikarby var guldfavorit under OS i Sotji. Svenskan låg tvåa efter det första åket, men slutade sjua och lämnade i tårar.

Chansen till revansch har inte sett jättebra ut inför VM. Lindell Vikarby har som bäst varit sjua och inför mästerskapet avslöjade 31-åringen att hon dragits med ryggproblem hela säsongen. Hon har inte kunnat träna de senaste veckorna och det var bara dagar innan VM som 31-åringen kunnat köra för fullt igen.

Det spelade ingen roll.

”Har inte trott på mig”

Svenskan låg trea efter första åket, försvarade bronset i andra och knep karriärens första medalj.

– Det känns grymt. Jag var lite besviken när jag gick över mållinjen och jag låg tvåa och tänkte ”shit, nu kanske jag blir fyra”, men sen kom Kirschgasser in och då var det bara "yes, äntligen!", säger hon.

Lindell Vikarby, som slogs om storslalomcupen förra säsongen, har trivts med att inte vara favorit den här gången.

– Det har varit skönt. Folk har inte trott att jag skulle kunna göra det här, men mina närmaste gjorde det och jag gör det och det är det viktigaste, säger hon och fortsätter:

– Jag har väntat i sju VM och tre OS så det känns som en riktig skön revansch från i fjol, att få visa att jag kan när det gäller. Det tog lång tid att komma hit, men jag har fått mycket inspiration från laget som tagit medaljer och nu är jag här.

”Betyder enormt mycket”

Att hon trotsade alla säsongens problem gjorde bronset extra värdefullt.

– Det betyder enormt mycket. Vid nyår tog jag ett beslut att jag bara skulle njuta av resan. Det här var mitt mål och det gör det ännu större. Jag har försökt så många gånger, men inte lyckats så det är superhärligt.

Hur ska du fira?

– Jag har aldrig gjort det här förut så jag vet inte riktigt. Vi får se.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN