Ekströms triumf

avAnna Andersson

Publicerad:

Seger i finalen - säkrade DTM-titel

Ekström slutade tvåa i hela mästerskapet. Foto: Pic-Agency

Mattias Ekström slog till i säsongens sista lopp.

Därmed säkrade hans Audi konstruktörsmästerskapet.

Den svenska DTM-veteranen vann säsongsfinalen på Hockenheim före kollegorna Mike Rockenfeller och Jamie Green. De gjorde att Ekström också slutade tvåa i mästerskapet:

– Aldrig tidigare har jag vunnit de två avslutande loppen under en säsong, säger han till motorsportmagazin.

– Jag vet hur snabbt det går, hur snabbt du kan vara på botten igen. De är otroligt skönt att stå här uppe men det kan ändra sig snabbt.

Svensken inledde loppet på standarddäcken och han tog ledningen sedan han kört förbi teamkollegan Miguel Molina i kurva ett, men sedan föll han tillbaka till plats åtta.

Bra slut

Han bytte däck på varv 21 och då inledde han sin jakt på segern. PÅ det 30:e varvet hade han tagit sig upp från plats åtta till plats fyra och när sedan säkerhetsbilen kom ut på banan fyra varv före slutet slog Ekström till. Han väntade på den gröna flaggan och  på det näst sista varvet tog han sig förbi Jamie Green och behöll sedanledningen in i mål.

Ett bra slut på säsongen - och en bra inledning på nästa.

– Under min år i DTM har jag lärt mig att man måste vara med i täten redan vid det första loppet. Det gäller att ta poäng i varje lopp, Marco (Wittmann som vann förartiteln) tog minst åtta poäng i alla lopp utom ett och det gav honom det flytet han behövde, säger Ekström.

– Du ger ju alltid allt i kvalet, men när du är 12,13 eller 16:e man där är det tufft. Jag har inte haft problem med racen, däremot har jag haft svårt eftersom jag tidigare har kvalat dåligt.

DTM gör nu vinteruppehåll och det diskuteras om man ska köra två lopp varje tävlingshelg nästa säsong.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

DTM

WTCC