”Gäddan” knockade Mike Tysons överman

1 av 11
SPORTBLADET

CUXHAVEN. Mannen som knockade Mike Tyson hade inte en chans mot Adrian ”Gäddan” Granat.

– Det sa pow, pow, fan, där fick han sig en. Nu har jag knockat han som knockade Tyson och då får folk säga vad de vill, säger Gäddan efter TKO-segern över Danny Williams.

Nu får Gäddan gå sin nästa match redan om två veckor. På Vladimir Klytjkos VM-gala i Hamburg.

– Det blir fett, säger Adrian.

Danny Williams är långt från den boxare han var när han knockade Tyson för tio år sedan, men rutinerade tungviktare är alltid farliga.

– Jag tänkte på att vara mer försiktig än vanligt eftersom han har slagstyrka även om han har tappat. Man kan inte bara rusa in på vad som helst, men han hade ingenting att komma med.

”Det var en knockdown”

Gäddan upptäckte snabbt att han dominerade matchen totalt. Williams gick först ned efter två snabba vänsterjabbar i första ronden.

– Jag kände att jag skakade honom med jabbarna. Jag var så avslappnad och följsam. Han halkade inte, det var en knockdown.

Och sen fortsatte den ensidiga matchen med att Gäddan slog och Williams föll. En gång tappade han kontrollen över sina 127 kilo och ramlade platt framlänges.

Att matchen inte skulle gå tiden ut blev uppenbart men Adrian förivrade sig aldrig.

– Jag ville inte dra hundraprocentigt i något slag. Hellre träffa än att riskera att tappa balansen och öppna för honom. Jag blir mer och mer rutinerad. Det går inte att bara rusa in och slugga.

I andra ronden bröt ringdomaren matchen trots att Danny Williams reste sig innan han räknats ut.

– Jag fick en lång match som gick tiden ut förra gången. Det var den sista. Det var alldeles för tråkigt. Nu ska alla ner. Fast handlar det om en titelmatch kan jag kanske gå tiden ut, säger Adrian Granat.

Som fick ta emot en skön grattiskram av flickvännen Emma Ring efter segern.

Vann alla fyra ronder

Gäddans kompis Sven Fornling fick 20 minuter innan han skulle upp i ringen en ny motståndare beroende på att Karo Murats motståndare i en av galans huvudmatcher fått en armbåge i huvudet och slagit upp ett ögonbryn. Då valde arrangören att ta Svens motståndare Leo Tehoula mot Murat i stället medan Sven fick möta Alexandro Lessmann från Berlin som gått och vunnit två matcher.

Det blev en fajt med intensiva dueller där Fornling vann alla fyra ronder klart.

– Han var en riktig tjur med en lurig stil. Det blev lite för mycket brottning av det. Jag måste boxas mer med huvudet och mindre med hjärtat, säger Sven Fornling.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning