Ingen comeback för Elofsson i Vinterstudion

avMartin Ridderstolpe

SPORTBLADET

SVT kör utan folkkäre experten i vinter: ”Jag har inte fått nobben”

Elofsson väljer bort Vinterstudion.

Inför förra vintersäsongen lämnade han SVT för Viasat.

Nu står det klart att det inte blir någon comeback i SVT för Per Elofsson.

– Per har inget kontrakt med oss och jag har heller inte för avsikt att erbjuda honom något sådant i vinter, hälsar programmets projektledare Jonas Karlsson.

Vintern är snart här och med den SVT:s tittarsuccé Vinterstudion.

Det ser nu ut att bli ytterligare en säsong utan den folkkära profilen Per Elofsson, 37. Inför förra vintern valde den före detta längdskidåkaren att lämna SVT och Vinterstudion för att istället ta plats i Viasats OS-satsning.

SVT valde då istället Mathias Fredriksson, 41, och Johanna Ojala, 32, som experter i studion. Två namn som får fortsatt förtroende under kommande säsong , liksom Anders Blomquist, enligt Vinterstudions projektledare Jonas Karlsson.

– En hel del är klart men inte allt. Det saknas en pusselbit eller två. Jag hoppas ha det klart den här veckan, skriver Karlsson i ett mail till Sportbladet.

Men en comeback för Per Elofsson är inte att vänta.

– När det gäller Per så har han inget kontrakt med oss och jag har heller inte för avsikt att erbjuda honom något sådant i vinter, skriver Karlsson.

"Inte fått nobben"

Att SVT väljer bort honom ser Elofsson bara som en naturlig följd av sitt jobb på Viasat.

– Jag har inte på något vis fått nobben av SVT och Vinterstudion utan jag tog ett aktiv val under förra säsongen att jobba med OS i Sotji och Viasat då jag verkligen älskar laddningen, spänningen och nerven som är vid stora mästerskap, skriver han på sin Facebooksida.

– Både Johanna Ojala och Mattias Fredriksson gör ett toppenjobb, så jag har varken varit inställd eller gått i tron om att det skulle varit aktuellt för mig att jobba med Vinterstudion detta år, fortsätter han.

En nyhet för säsongen är att SVT kommer sända elitseriebandy inom ramen för Vinterstudion. Kanalen gjorde nyligen klart med rättigheter till utvalda matcher från Elitserien och SM-slutspelet, däribland SM-finalen.

Vinterstudion startar helgen 22-23 november med den svenska längdpremiären i Bruksvallarna. Därefter kan tittarna se fram emot ytterligare 16 helger med vintersportmagasinet.

ARTIKELN HANDLAR OM