Aregawi utreds av skatteverket

Abeba Aregawi riskerar en miljonsmäll.

Enligt Expressen utreds löparstjärnan av Skatteverket för sina inkomster 2012.

– Vi har fått en förfrågan på hennes inkomster men hon har inte begått något skattebrott, säger hennes agent Keith Karlsson till tidningen.

2012 var Abeba Aregawis taxerade inkomst 128 700 kronor.

Samma år tjänade hon 550 000 kronor i prispengar i Diamond League.

Det här ska enligt Expressen ha fått Skatteverket att inleda en revision av löparstjärnan och hon riskerar enligt tidningen att få betala mellan 500 000 kr och en miljon i restskatt.

– Jag har ingenting att säga mer än att vi fått ett brev och det ska vi svara på. Det är våra skatteexperter som gör det, för hon vet ingenting om det här säger Aregawis agent Keith Karlsson till Expressen.

Begärt in handlingar

Den 10 december 2012 valde löparstjärnan att återigen skriva sig i Etiopien pch enligt Keith Karlsson vill Skatteverket veta hur mycket Aregawi varit i Sverige under det aktuella året.

Myndigheten har begärt in handlingar från 24-åringens nuvarande klubb Hammarby och även från Spårvägen som hon tillhörde under 2011.

Aregawi tog silver på 1 500 meter vid friidrotts-EM i Zürich tidigare i sommar.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN