Johaug: Fick en väckarklocka

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

FALUN. Charlotte Kallas krossade norskorna i VM-genrepet.

Något som diskuterats på möten i det norska landslaget.

– Vi fick oss en väckarklocka, säger Therese Johaug.

I genrepet, bara dagar före VM-premiären, slog Charlotte Kalla till med ett jättelopp och fick äntligen kliva högst upp på pallen när hon vann 10 kilometer fritt.

Svenskan var hela 36 sekunder före tvåan Marit Björgen och 53 sekunder före Therese Johaug.

Under ett norskt lagmöte inför skiathlon var Kalla en hett samtalsämne.

– Hon gjorde ett enormt lopp förra helgen och vi fick oss en väckarklocka efter att hon gjorde ett stålande lopp. Vi har lite att hämta in alla norskor, men jag tror att det gör oss ännu mer skärpta. Det blir en tuff kamp mot henne i morgon, säger Therese Johaug.

Landslagschefen Vidar Löfshus:

– Vi har pratat om att hon har blivit väldigt bra och att vi måste skärpa oss, vi använder det som motivation. Men vi är inte rädda, vi vill ha konkurrens. Men vi måste ha extra skärpa.

”Kalla favorit”

Marit Björgen vann gårdagens sprint och nu ser de övriga norskorna henne och Kalla som de största konkurrenterna.

– Efter det hon visade förra helgen får hon (Kalla) och Marit vara favorit. Men den damen (Johaug) här kommer att sticka direkt på klassiskt, säger Heidi Weng. 

Johaug:

– Jag tror att Charlotte har stora chanser imorgon. Hon har gått bra och har en silvermedalj från OS i fjol. Hon är i kanonform och jag tror att det avgörs på skejtningen i morgon. Att hon kan vara med och kämpa om ett guld, den chansen är väldigt, väldigt stor.

SÅ TJÄNAR JOHAUG, BJÖRGEN OCH DE NORSKA SKIDSTJÄRNORNA

Publicerad: