Bäst i världen – men ingen vet vem han är

SPORTBLADET

Hyllade tysken vann 8,2 miljoner kronor – bara i juli

Han spelade in 8,2 miljoner kronor bara i juli – tre gånger så mycket som någon annan på nätet.
Men ingen vet vem den okände tysken "Sanlker" är.
– Han är den bästa spelaren på nätet, har Blom tidigare sagt i en intervju med Full Tilt.

Foto: Highstakesdb.com

När high-stakes resultaten för juli månad presenterades var "Sanlker" den spelare som vunnit överlägset mest pengar. Den hemlige tysken spelade in drygt 8,2 miljoner kronor, mer än tre gånger så mycket som tvåan SamRostan. Detta enligt pokerdatabasen highstakesdb.

Studerar nationalekonomi

Sanlker är en high-stakes spelare från Tyskland som spelar på några av de största NLHE spelen på Full Tilt. Han är en heads-up specialist som inledde sin pokerkarriär på europeiska webbplatser, där han gjorde det mycket bra, innan han tog steget över till high-stakes spel på amerikanska webbplatser. Han studerar för närvarande nationalekonomi vid universitet och spelar poker på deltid tillsammans med det, det är det pokervärlden känner till om den hemlige tysken. Han har vid flertalet tillfällen ställts mot svensken Viktor "Isildur1" Blom, och det med framgång. Den unge svensken har tidigare hyllat den okände spelaren.

– Sanlker är den bästa No Limit-spelare på nätet just nu, har Blom sagt i en intervju med Full Tilt.

Ville se fotbolls-VM

Blom som stod över årets World Series of Poker i Las Vegas för att kunna se fotbolls-VM från Brasilien och fokusera på spelet vid nätet, spelade under WSOP-sessionen in drygt 3,9 miljoner kronor. När resultatet för juli månad kom var succén inte lika stor, då Blom under juli spelat in knappt 190 000 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker