Grattis alla som får barn den 3 oktober

SPORTBLADET

Något speciellt måste det vara över den 3 oktober. För raden av sportsvenskar som fyller år i dag kan vara längre än någon annan dag på året.

Så innan du hyllar Zlatan Ibrahimovic för mycket i dag, tänk också på att ge en tanke till...

...J-O Waldner som föddes 3 oktober 1965 i Bredäng utanför Stockholm.

Den dagen hade en viss Niklas Wikegård tvåårskalas i Gävle. Nu är han välkänd hockeyexpert.

1972 anslöt pucktrollaren och dubble världsmästaren Michael Nylander till bemärkelsedagen. Nu är han lika känd som pappa till jättetalangerna William och Alexander.

På Nylanders ettårsdag, Wikegårds tioårsdag och Waldners åttaårsdag kom en viss Ljubomir Vranjes till världen i Göteborg.

3 oktober 1970 föddes Ronnie Sundin i Ludvika, som kom att göra 891 tävlingsmatcher för Frölunda och ta dubbeln 2006 med OS-guld och VM-guld med Tre Kronor.

3 oktober 1980 föddes förre AIK-målvakten Ivan Turina i Zagreb. Han avled 2 maj 2013 i sitt hem i Solna och för många AIK-supportrar är denna dagen en minnesdag.

3 oktober 1981 är en dag som svensk landslagsfotboll har mycket att tacka för. Då föddes Andreas Isaksson och växte upp i Smygehamn öster om Trelleborg.

Samma dag föddes Rosengårdssonen och nuvarande Manchester United-stjärnan Zlatan Ibrahimovic.

Ja, raden av kända sportsvenskar som fötts på denna dag är alltså lång. Men idel män än så länge. Tills 1987 då handbollsstjärnan Johanna Ahlm såg dagens ljus i Göteborg. Hon har sedan dess spelat 127 landskamper och har tre SM-guld.

Med andra ord: Grattis till alla er som kanske får barn den 3 oktober. Det kan sluta framgångsrikt!